Farsangi sült tészta

Szombaton kezdődött és 10 napig tart a világ legszebb városában, Velencében a karnevál. Senkit nem buzdítanék arra, hogy ilyenkor utazzon ebbe a mesevárosba, szerintem annak csak csalódás lenne a vége. Akit nagyon érdekel a karnevál, itt a hivatalos oldala, innen … Tovább Tovább

Akit nagyon érdekel a karnevál, itt a hivatalos oldala, innen pont elég karneválos információt, hangulatot lehet összeszedni. Az utazást pedig halasszuk későbbre. Én háromszor jártam Velencében, de betelni soha nem tudok vele. A világ egyik kincse, de sajnos ezt rajtam kívül még sokan így gondolják, évente 20 millió turista látgat el ide, hogy hömpölygő emberfolyamként végigtolongja magát a Szent Márk tértől a Rialtóig. Ha azonban egy-két utcával beljebb megyünk a fő csapástól, egymagunk bolyonghatunk a sikátorokban. Április, május a legjobb időpont az utazásra, ki csak teheti, egyszer látogasson el ide, hajózzon végig vaporettóval a Canal Grandén, keljen fel korán és látogasson el a halpiacra, majd fedezze fel a város eldugott borozóit és falatozóit.
Ezt a farsangi süteményt most készítettem először, friss tagliatellét gyúrtam egy babos egytálételhez (ez lesz a következő recept), mikor eszembe jutott, hogy nemrégiben láttam egy édes, sült tagliatelle receptet.

Hozzávalók: 30 dkg durumliszt, 3 tojás, csipet só, porckor, 1 narancs és egy citrom reszelt héja

1. Gyúrjunk tésztát egy csipet sóval a lisztből és a tojásokból
2. Nyújtsuk ki a tésztát szórjuk meg porcukorral és a reszelt gyümölcshéjakkal, gyúrjuk bele a tésztába ezeket, majd szeleteljük fel csíkokra
3. Forró, bő olajban süssük aranybarnára

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.