Fehércsoki-szalámi

Miután becsomagoltam a 105. marcipános szaloncukrot már csak valami nagyon gyors desszert elkészítéséhez volt kedvem. Ez az aszalt gyümölcsökkel ízesített fehércsoki-szalámi épp ilyen. A receptet a goodfood-on találtam, 15 perc alatt elkészül. Minden kedves olvasómnak nagyon boldog karácsonyt kívánok! Idén … Tovább Tovább

Minden kedves olvasómnak nagyon boldog karácsonyt kívánok! Idén még találkozunk!

Hozzávalók:
20 dkg fehércsokoládé, 12 dkg vaj, 15 dkg keksz darálva, 30-35 dkg aszalt és kandírozott gyümölcs (én meggyet, áfonyát, ananászt, narancshéjat, sárgabarackot használtam)

1. Olvasszuk meg vízfürdő felett a vajat a csokoládéval
2. A kekszet keverjük el a gyümölcsökkel
3. Adjuk hozzá a felolvadt csokoládét és vajat, gyúrjuk össze alaposan, folpackba csavarva formázzunk két rudat belőle, majd tegyük a hűtőbe
4. Éles késsel szeleteljük fogyasztás előtt, a maradékot folpackban tároljuk.

 
 
 
 
Megosztom
 

14 megjegyzés

  1. Neked is boldog karácsonyt!

    Képzeld, időről időre előveszem a Fakanál különszámot, csak, hogy gyönyörködhessek a fotóidban. Különösen az a rózsaszín gyöngyös sütemény tetszik, ha még egyáltalán emlékszel rá…

    2008. 12. 21.
  2. Aliz mondta:

    Dolce Vita,

    milyen csokiból csináltad a sütit, csak mert azt hallottam egyszer, hogy a rosszabb minőségűt fel sem lehet olvasztani?
    Az étcsokin eligazodom, de a fehércsokinál nem tudom melyik a jó minőségű.

    Köszi, Aliz

    2008. 12. 22.
  3. Anonymous mondta:

    Sajnos jövőre megszűnik a fakanál 🙁

    2008. 12. 22.
  4. Ági!

    Persze, hogy emlékszem, készítsd el isteni (amúgy ez egy capri szigetéről származó mandulatorta) Ha megsütöd sokáig nem tudsz benne gyönyörködni, elég kapós : )

    Aliz!
    Ez nem volt különleges, de megolvadt. A fehér csoki sztem fából vaskarika, sztem cukros sűrített tej, legalábbis ha felolvad pont olyan az íze. De néhány sütibe kell.

    Igen, sajnos megszűnik : (, másik lap indul helyette

    2008. 12. 22.
  5. Anonymous mondta:

    Szia Dolce Vita,

    hadd kérdezzem meg, te mibe csomagoltad a szaloncukrot? Megcsináltam én is a fincsi marcipános szaloncukrot, amit nálad találtam, majd továbbgondoltam az ötletet és így készült még diós, gesztenyés és kókuszos változat is, de a csomagolással nagyon gondban voltam. Végül vékony karácsonyi csomagolópapír és mezei ezüst alufólia lett belőle, de nem voltam vele nagyon megelégedve… remélem neked van valami jobb ötleted, eltenném jövő karácsonyra (mármint az ötletet, a szaloncukor már erősen fogyóban van 😉 )

    Köszönöm,
    Jáde

    2008. 12. 27.
  6. Anonymous mondta:

    sirva kerlek, az egyutt toltott evekre valo tekintettel (evek ota olvaslak) csinalj valami nagyon subgasztro authentikus ritka olasz teszta/hus etelt, valami oruletest, amit ki kell probalnom itthon

    lecci lecci
    koszi
    buek

    2008. 12. 31.
  7. Adjon az új év,
    amit a régi nem adott:
    nevető örömet, édes bánatot;
    adjon az is, aki még nem adott,
    hidegben meleget, melegben árnyékot;
    kálváriánkban könnyű keresztet,
    szőlőtőkénkre nehéz gerezdet,
    ha száraz a mezsgye adjon az ég,
    bőséges esőt, de ne legyen jég;
    fagyosszentek ne hozzanak veszélyt,
    gazdaszívekben ébresszenek reményt;
    minden haragos béküljön jóra,
    kaszálókon viruljon pünkösdirózsa;
    adjon az isten mindig jó napot,
    templomainkban áldásos papot;
    ültessenek a kertbe legalább egyet,
    teremjenek fáink roskadva meggyet;
    búzatáblákba kevesebb egeret,
    adjon az isten puha kenyeret;
    adjon nekünk, ha nem is kérünk,
    boldog szerelmet, ameddig élünk.

    Boldog Új Évet Kívánok!

    2008. 12. 31.
  8. Mivel ez az utolsó bejegyzés 2008-ban, itt kívánol Neked és családodnak Boldog Új évet.
    puszilunk,

    2008. 12. 31.
  9. Addig addig nézegettem a receptet, míg meg nem csináltam. Szuper gyorsan kész lett. Már ki is tettük a -7-re hűlni. Talán ismeritek, a Bosnyák piacon van egy szuper pult, ahol mindenféle kandír gyümi van és sok-sok féle hüvelyes és dió féle (ps ez nem reklám, hanem lelkesedés 🙂

    Liloo

    2009. 01. 03.
  10. Anonymous mondta:

    Szia DV,

    En lehet valamit elszurtam, vagy nem tudom. Mindent pontosan betartottam, mivel nalunk nincsen daralt keksz, vajas kekszet daraltam le. Isteni gyumiket szereztem be (papaya, mango, kokusz, anasz, afonya, datolya). Osszekevertem a keksszel, a csokit felolvasztottam a vajjal, de amikor probaltam osszegyurni a masszat, az egesz egy baromira zsiros, avagy inkabb olajos es megis szetesos, darabos massza lett. Egyelore nagyon zsirosnak nez ki, es meg gondolkodom miert is kell bele vaj, mert maga a feher csoki is csupa vaj. Jajj remelem valami azert fog belole szuletni, mert amugy arra gondoltam, hogy ezt is kicsi szaloncukorkaknak gyurom be, nu meglatjuk, majd meg jelentkezem.

    Most keszult el a marcipanos szaloncukor, ami elso iztesztre nagyon fini, es szepen szilardul a csoki is, remelem nem fog tapadni becsomagolasnal.

    Nu es akkor most kezdek bele a rumos szalonocukorba, bocsanat, ez a recept nem innen van. 🙂
    Udv, es kellemes vasarnapot:
    Seni

    Off.: Kerdezted meg a masik, rozmaringos csokitorta bloggnal meg, hogy hol lakom: Svajc.

    2011. 11. 20.
  11. sztem ha nem lenne benne vaj, akkor nagyon keményre szilárdulna, nem tudnád szeletelni, a csoki keményre hűl vissza. A vaj szobahőmérsékleten lazítja annynira, hogy vágható legyen.
    milyen lett? már gondolom, készen van

    2011. 11. 21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.