Céklás gnocchi

Évek óta szemeztem ezzel a recepttel a Sale e Pepe egyik kiadványában, de valahogy sose készült el. Most jött el az ideje. Iszonyú látványos és nagyon finom, édeskés gnocchi. Próbáljátok ki! Hozzávalók: 4 db cékla, 2-3 szem krumpli, liszt, 1 … Tovább Tovább

Próbáljátok ki!

Hozzávalók: 4 db cékla, 2-3 szem krumpli, liszt, 1 tojás, só, 10 dkg vaj, 10-15 levélke zsálya

1. Mossuk meg a céklákat és sütőben süssük meg héjastul, közben főzzük meg a krumplikat, szintén héjastul
2. Pucoljuk meg a kihűlt zöldségeket, a krumplit villával, a céklát botmixerrel pürésítsük
3. Adjunk egy tojást a céklához és a krumplihoz, és annyi lisztet, amennyit felvesz, sózzuk és gyúrjunk alaposan össze
4. Formázzunk a tésztából gombócokat, lobogó, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére
5. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a zsályát, sózzuk. 2-3 percig forraljuk
A kifőtt gnocchit locsoljuk meg a zsályavajjal és szórjunk rá parmezánt

 
 
 
 
Megosztom
 

17 megjegyzés

  1. Kriszta! Nagyon jó a kép, mint mindig 🙂 DE: valami elmászhatott a blogspot beállításoknál, mert egyrészt nagyobb a kép, viszont nagyon pixeles lett.. ha rákattint az ember akkor jól jelenik meg a nagy kép.. ez és a szaloncukros, ami azert fura mert tegnap még jól jelent meg.. 🙁 Nem tudom másnál is látszik-e én Explorert használok, böngészőként különbözhet.. csak azert szóltam ha nálad nem jelentkezne..

    Remélem sikerül megoldani.. Üdv, Zozó

    2008. 12. 03.
  2. Anonymous mondta:

    Szia,
    Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem se jelenik meg jól az a 2 kép, nagy, és pixeles mindkettő.
    A recepttel kapcsolatban: lehet bagatell a kérdésde..meddig kell sütni a céklát??
    köszi
    Vera

    2008. 12. 04.
  3. KÖszi, újratöltöttem őket. Nálam (firefox) csak enyhén romlott a minőségük, nem voltak pixelesek. Nagyobban szeretném a képeket feltenni, hogy kiérjenek a szöveg széléig, de nem tudom megoldani. Segítsetek!

    2008. 12. 04.
  4. Kriszta, azt hiszem a foto html kodjaban lehet allitani a meretet! Lenne a ceklas gnocchihoz kerdesem is: azt irod edeskes. Mennyire az? Van olyan edes, mint a sutotok? Szeretnek vmi ceklas etelt fozni, pont tegnap hoztam fel ceklat, kapora jott a recepted!

    2008. 12. 04.
  5. Anonymous mondta:

    Kriszta! Engem most kivételesen az érdekel, hogy milyen betűtípussal írod a feliratot a képre? Köszi, Szonja

    2008. 12. 04.
  6. Angi!

    Nem, annyira nem édes azért, mint a sütőtök, bár a tökös gnocchira hasonlít az íze.
    Megnézem azt a html-t, hátha

    Szonja: Helvetica Neue extra light az egyik, az írott pedig voluta script

    2008. 12. 04.
  7. Kriszta.. Én a multkor ezt a kép dolgot vegigzongoraztam, sajnos a blogspot elég sok dolgot lekorlatoz ha közvetlenül hozzá töltöd fel őket.

    Ami nekem bejött mint megoldás, hogy a képeket egy külső oldalról, mint linket töltöd be.. én a flickr.com-ot hasznalom… igy elvileg megoldható.. nezd meg nalam milyen lett..

    2008. 12. 04.
  8. Vera!

    kb. 3/4 óráig

    Zozó!

    Köszi a tippet kipróbálom, tetszik az új sablonod, nagy és látványos, a képek is nagyon szépek

    2008. 12. 05.
  9. Olaszországban veszem, ha arra járok. Itthonra cucina moderna előfizetésem van, azért ez nem ugyanaz, de Mo-ról erre lehet előfizetni

    2008. 12. 06.
  10. Szia,

    Nekem is lenne pár kérdésem!
    A 4db cékla az kb hány dkg, mert most voltam a piacon és volt
    hagyma meg grapefruit méretű is. 🙂
    Még sosem haszáltam céklát. A másik kérdésem hogy szárított zsályával is megoldható a recept, vagy nagyon megkívánja a friss fűszert?
    köszi

    2009. 01. 27.
  11. Gino!

    Hagyma méretűből négy, fél kg kb.
    Igen, használhatsz szárítottat. A zsálya azon kevés zöld fűszernövények egyike, amely szárítva is jó!

    2009. 01. 27.
  12. Anonymous mondta:

    szeretném, ha a szövegben szereplő “nagyon finom” kifejezést kijavítanád valami ütősebbre! mert ez isteni! :-))
    hatalmas siker volt a tegnap esti vacsora. köszönöm!

    Helga

    2009. 03. 01.
  13. Mariann mondta:

    Gyönyörű szép a színe! Azt már látom, hogy jó dolog egy szomorú napon ilyen gombócot készíteni, mert egyből vidámak leszünk tőle.

    2012. 11. 07.
    • Kriszta mondta:

      És még megenni, milyen finom. Pont a napokban készítettem tököset, mákos vajjal

      2012. 11. 08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések