Póréhagymás juhsajtos quiche

A franciák quiche-e legalább olyan jó találmány mint az olaszok pizzája, és pont ugyanannyi idő alatt készül el ez is. Egyik kedvenc vendégfogadó ételem, mert hidegen is nagyon finom. Sőt én talán így jobban is szeretem, mert ilyenkor érnek össze … Tovább Tovább

Sőt én talán így jobban is szeretem, mert ilyenkor érnek össze igazán jól az ízek

Hozzávalók: tésztához: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg vaj, csipet só, töltelékhez: 1 szál póréhagyma, 20 dkg lágy juhsajt, 1 dl tejszín, 2 tojás, só, bors, vaj

1. A tészta hozzávalóit összekeverem, folpackba csomagolom, és egy órára a hűtőbe teszem
2. A póréhagymát felkarikázom, vajon enyhén megfuttatom, hozzáreszelem a sajtot, belekeverem a tejszínt és a két elkevert tojást, sózom, borsozom
3. A tésztát kinyújtom egy kerek tortaformába, villával megszurkálom, és töltelék nélkül 10 percig sütöm 180 fokos sütőben
4. Rákanalazom a tölteléket és további 15-20 percig sütöm

 
 
 
 
Megosztom
 

15 megjegyzés

  1. Jójó, de mit teszel rá?
    Én pasi vagyok, kajában nincs képzelőerőm 🙂

    2008. 11. 05.
  2. Szia Kriszta.
    Ma elkészitettem, nagyon finomlett!!!
    De szerintem 2 dl. tejszint is elbirna a töltelék,legközelebb kipróbálom.
    A könyved mikor jelenik meg?????

    Üdv.

    2008. 11. 07.
  3. Lehet, hogy ismétlem magam: nemes egyszerűség 🙂 jellemzi a receptjeidet. Nem untatsz fölösleges részletekkel. Ez az egyszerűség ad kedvet a kipróbálásra.

    2008. 11. 07.
  4. “Van Goghot, tépőzárral letéphető füllel”

    Pazar ötlet! Long John Silver-baba letéphető lábbal, Homérosz kiszúrható szemmel… korán reggel más nem jut eszembe…
    🙂

    2008. 11. 08.
  5. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce Vita!

    Megcsináltam, de 2 szál póréval (nagyon hagymásak vagyunk) és fetasajt+krémsajt keverékével, mert kecskesajt nem volt itthon. Fincsi lett a töltelék.
    De nem is ez a lényeg.
    Ismét megbizonyosodtunk róla, hogy nem értjük, mi a jó a quiche tésztájában. Mármint hogy miért olyan felkapott. Múltkor barátnőméknél ettünk, és ott se ízlett még a házigazdáknak sem. Liszt és vaj – ez érződik belőle sülés után is.
    Azt kérdezném, hogy Nektek nem ez érződik, amikor eszitek?
    Mivel lehetne a tésztát lecserélni, mert alapvetően a koncepció (tészta, pakoljunk rá valamit, aztán hidegen-melegen ehető) tetszik.

    Köszi

    Padlizsán

    2008. 11. 09.
  6. Anonymous mondta:

    Padlizsán, nekem sokáig ugyanez volt a véleményem a quiche-ről. főleg a széle, amit mondjuk a pizzánál imádok, valahogyan sosem akaródzott lecsúszni. az én tippem: a lehető legvékonyabbra kell nyújtani a tésztát, különösen a széleknél kell vigyázni, csak annyit hagyni a pereménél, amennyi szükséges. és én, anyukám tanácsára, teszek a tésztába egy-két evőkanál tejfölt is, bár tudom, hogy nem túl autentik… de picit könnyebb lesz tőle. plusz: a quiche mellé sok-sok friss saláta (madár, rukkola, jég, bármi, csak zöld legyen!) finom fehérborecetes-mustáros vinaigrette öntettel. szuperül illik hozzá. upsz, bocs, kicsit hosszú voltam. quiche forever :)! üdv, e

    2008. 11. 11.
  7. Anonymous mondta:

    Kedves e!

    Köszi.
    Ki fogom próbálni.
    Volt egy kis 3 napos maradék, így már egészen más volt és jobb!
    Na de nem azért süt az ember, hogy 3 naposan egye 🙂

    2008. 11. 12.
  8. Nagyon finom lett! Nekem is jobban ízlik hidegen, bár melegen is megkóstoltam 🙂
    Köszönöm a receptet! (szóról szóra, pontról pontra betartottam mindent és tökéletes lett)

    2009. 01. 06.
  9. Anonymous mondta:

    Én a quichet állandóan a készen kapható Tante Fanny leveles tésztával készítem.
    Az első quiche recepte(ke)t a http://www.elise.com oldalon találtam már meglehetősen régen és ott is a készen kapható leveles tésztával ajálják.
    Ez a tészta nagyon finom mindenféle formában felhasználva és nagyban leegyszerűsíti a dolgot,
    hogy sütőpapírral együtt, kinyújtva rögtön a sütőformába tehető.

    2009. 01. 15.
  10. Anonymous mondta:

    Természetesen nem, a leveles tészta jellegéből adódóan.
    Annyi eltérés a tészta sütésénél azért van, hogy a formába helyezett tésztát nem elég csak megszúrkálni, hanem nehezékkel (sütőpapírra rakott bab, lencse, rizs stb) kell 10-15 percig sütni.
    Gondolom, egy kicsit a kész quiche ízhatásában is változik (szerintem semmiképpen nem hátrányosan), hiszen nem omlós hanem leveles tésztában készül.

    Gyakran készítek én is, ezért is keresem az újabb lehetőségeket, ezt a receptedet is hamarosan megcsinálom.
    Ha megengeded, azért figyelmedbe ajánlom az említett honlapon a Karamellizált hagymás quichet.

    2009. 01. 16.
  11. Anonymous mondta:

    Szia!
    Imadom a receptjeidet, es foleg az elkeszult kajakat. Van-e valami otleted, hogy a vajat mivel tudnam helyettesiteni, candida dietan vagyok, es nem ehetek.
    Koszonom szepen.

    2009. 10. 29.
  12. nem igazán értek a candidához : ) zsír gondolom nem megengedett? margarin? Készítsd esetleg kenyértésztából, de abban meg élesztő van

    2009. 11. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.