Karácsonyi kenyér

Amely most keresztelőre készült. Múlt vasárnapra megsütöttem a zseniális-ként elnevezett csokitortámat (saját recept alapján, mármint felkerestem a saját oldalamat, hogy megnézzem a receptet), meggy helyett most anyukám szintén zseniálisra sikerült baracklekvárjával enyhítettem a csokoládé töménységén. A torta így is első … Tovább Tovább

A torta így is első osztályú, azt hiszem, ez a csokis-tejszínes álom lesz a torta névjegyem. A csokoládékrémből megmaradt tojásfehérjékkel kezdeni kellett valami, így dobtuk össze ezt a fehér püspökkenyeret, igazi „karácsonyos” hangulatú fűszerekkel ízesítve. Idén a krumplisaláta majonézéből kimaradt fehérje sorsa meg is oldódott. : )
És a legjobb, 10 perc alatt össze lehet keverni. Már nagyon várom, 25-én reggel, a fa tövében ezt fogom majszolni a tejeskávémhoz, miután összeszedtem a nappaliból az utolsó csomagolópapír darabkát is.

Hozzávalók: 3 tojás fehérje, 10 dkg cukor, 7 dkg liszt, 2 evőkanál narancslé, reszelt narancshéj, reszelt citromhéj, reszelt gyömbér, 5 dkg étcsokoládé, 2 kk. mézeskalács fűszerkeverék, só, 2 kk. sütőpor

1. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá felverem
2. A lisztet elkeverem a cukorral, a fűszerekkel, a felkockázott csokoládéval, a sütőporral és a gyümölcshéjakkal és a gyömbérrel
3. A lisztes keverékhez adom a tojásfehérjét
4. Szilikonos sütőformában, 180 fokra melegített sütőben kisütöm a kenyeret. Akkor sült meg, ha késsel megszúrva, már nem tapad a késre a tészta

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. Zsófi mondta:

    A zseniális torta címet versenyeztetném azért a fantasztikus túrótortáddal, amit a nyáron málnával szinte már unásig sütöttem, annyira imádta mindenki. 🙂 Ha már lesz igazán finom narancs azt hiszem kezdem előröl az unásig sütést..

    A baracklekváros dolgot kifejtenéd bővebben? Csak a tetejére tetted? Vagy a krémbe is? Ha a tetejére tetted, volt benne zselatin?

    2008. 11. 12.
  2. Zsófi mondta:

    Ja, és még a mennyiséget is meg akartam kérdezni..

    2008. 11. 12.
  3. Orsi mondta:

    Mekkora a formád? Mert a 3 fehérje elég kevésnek tűnik…

    2008. 11. 13.
  4. Orsi!

    Bocs, elfelejtettem írni, hogy bátran lehet duplázni a mennyiséget egy normál őzgerincformához, mert az enyém elég kicsi!

    Zsófi!
    Kettévágtam a piskótát és ezt kentem meg lekvárral, tehát: piskóta, lekvár, csokikrém, lekvár, piskóta a sorrend, a tetején kis lisztből, kakaóporból, cukorból és vízből főzött csokimáz volt, zselatin nem. Egy 2,5 dl-s üveg lekvár ment bele

    2008. 11. 13.
  5. nagyon guszta! (most már november közepe van, szóval érdeklődnék a könyvről)

    2008. 11. 13.
  6. szia,

    örülök, hogy nem csak nekem jár már a karácsonyi menün az agyam:)
    ..és most jó lenne a reggeli kávém mellé, egy ilyen szelet…nyam.

    2008. 11. 18.
  7. Megcsináltam, már másodszorra 🙂 Azt hiszem ajándékként is tökéletes lesz, karácsonykor 🙂

    2008. 11. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.