Sütőtökös, póréhagymás penne

Még a múlt hétvégén fotóztam a Fakanál novemberi számához egy hasonló pennét, amely olyannyira elnyerte a család tetszését, hogy leszögeztük, ilyet gyakran kell készíteni. Ugyanazt a receptet a blogra még nem tenném fel, ezért elkészítettem egy kicsit más hozzávalókból. Ez … Tovább Tovább

Ez is isteni lett, próbáljátok ki!

Hozzávalók 2 főre:
25 dkg penne, 25 dkg sütőtök felkockázva, 1 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 2 ág rozmaring, 15 szem fekete olívabogyó, 5 dkg fetasajt, só, bors

1. A felkockázott nyers tököt vajon párolni kezdem a rozmaringágakkal, 2 perc múlva hozzáadom a felkarikázott hagymát
2. kb. 10 perc alatt készre párolom a tököt, közben kifőzöm a tésztát. A tökhöz adom az olívabogyókat
3. A tésztával elkeverem a feltétet, és pár kocka fetát szelek rá

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Erzsébet mondta:

    Nagyon durván lenyúlták a májkrémes posztodat a borsán. Azért egy linket megérdemeltél volna. 🙁
    Hihetetlen pofátlan emberek vannak!

    2008. 10. 08.
  2. Anonymous mondta:

    hm..

    Ízbolygó védelmében.. A recept nekem nem tűnik lenyúlásnak, márcsak azért sem, mert az egyik Stahl könyvben pl. legalább 5 éve olvasható egy konyakos mazsolás változat, ami ezekhez nagyon hasonló, maximum nem szalonnával készül.. Meg hát könyörgöm, valószínüleg ezer háztartásban készül májkrém minden héten, anélkül hogy az illetők olvasnák ezt a blogot. Garantálom, hogy ezek többsége is valami hasonló receptet használ. Elvégre ez csak egy májkrém…

    2008. 10. 08.
  3. Erzsébet!

    A recept valóban hasonló, de tényleg biztos jópáran készítenek ilyesmit. Inkább néhány gondolat hasonlít más posztokban szereplő mondatokhoz, de annál jobb, minél többen küzdenek az ipari szemét ellen. : ))

    Névtelen!
    Sajnos keveseknek jut eszébe májkrémet házilag készíteni…

    2008. 10. 12.
  4. erzsébet mondta:

    Bocsénat, elkerülte a figyelmem, hogy Ízbolygó volt az.

    2008. 10. 12.
  5. csirkecs mondta:

    Megpróbálkoztam ezzel, és mivel hát ugye nemigen tudok főzni, már fennakadtam azon, hogy mi van a héjával, aztán nyersen levagdostuk, de nem lesz a kedvenc tevékenységem:) és marhára nem akart 10 perc alatt megpárolódni, hanem inkább 25, viszont a kevergetéstől teljesen szőrös lett az egész:)), sajnos egyáltalán nem úgy nézett ki, mint a képen, viszont milyen finom lett! egy kiló tésztából elfogyott egy nap alatt (pirulós). mármint eztet ketten megettük. köszönjük!

    2008. 10. 31.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések