Ricottás palacsinta, mézzel és fügével

Először is mindenkinek nagyon köszönöm a kedves, gratuláló üzeneteket! Lassan kezdek visszatérni a főzők sorába. A helyzet (2 apró gyermek) nem is annyira vészes mint ahogy azt előre elképzeltem (gondolom, lesznek azért fárasztó napok). Főzni igazán azért nem főztem eddig, … Tovább Tovább

Főzni igazán azért nem főztem eddig, mert anyukám több évre való élelemmel látott el minket. Áldom is magunkat, hogy jó nagy mélyhűtőt vettünk.
Szóval, ezt a receptet szerettem volna szülés helyett 3 hete kipróbálni. Ma végre minden itthon volt hozzá, fügét pl. 600 Ft/kg-s áron árulnak az erzsébeti piacon. Mézédes, import (gondolom, horvát füge lehet)
Legközelebb írok többet is magunkról, most ennyire futja. Röviden csak annyit, nagyon jól vagyunk, a második jóval könnyebb, mint az első, bár még arról nem győztem meg magam, hogy kell egy harmadik is. A pici jól teljesíti a családi elvárásokat, egész nap csak eszik és eszik…
A ricottás palacsinta receptje az Olive magazin augusztusi számából származik.

Hozzávalók: 25 dkg ricotta, 4 nagyra púpozott evőkanál liszt, 2 tojás, cukor, 1 dl tej, kis kanál sütőpor, méz, füge, vaj a sütéshez

1. A ricottát keverjük el a liszttel, a tojások sárgájával, a tejjel, a cukorral és a sütőporral
2. A tojások fehérjét verjük fel habnak, keverjük a tésztához
3. Diónyi vajat olvasszunk fel egy palacsintasütőben és szedjünk bele 2 evőkanálnyi tésztát, kenegessük szét szép kerek formájúra, süssük készre az egyik, majd a másik oldalát is. A maradék tésztával hasonló módon járjunk el

 
 
 
 
Megosztom
 

16 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia Kriszta!
    Örülök, hogy jól vagytok!:) A recept ismét nagyon szuper!Erika

    2008. 10. 01.
  2. Off: megvettem az új fakanalat, és nagyon köszönöm, hogy világosságot gyújtottál elmémben, mert magamtól az életben rá nem jöttem volna, hogy a jeruzsálemi articsóka az valójában a csicsóka! vettem egy új könyvet, és sajnos a fordító nem állt a helyzet magaslatán. szerintem pár dologról fogalma sem volt, hogy micsoda, így sem jegyzet, sem magyarázat nincs benne olyan hozzávalókról, mint jeruzsálemi articsóka, szágó, vajdiótök….., hogy azokat ne is említsem, amiket nem is magyarított. még egyszer köszi!

    2008. 10. 02.
  3. Erika!

    És nagyon finom is érdemes kipróbálni, melegen a legjobb!

    Zozó!
    Az arányokat nézve, azonos receptet használtunk. Elkerülte a figyelmemet a bejegyzésed.
    MIndennapi Manna!
    Pesterzsébet, Kossuth Lajos utca : )
    Chili!
    Örülök, hogy segíthettem : ))

    2008. 10. 02.
  4. :)))

    No prob!

    Csak mokás volt, mikor irtad a babát, majdnem kommenteztem valamit a palacsintara, hogy csak nem valami hasonlo recept?:) aztan tessék..:) az enyém még eredeti trogiri fügével van, kemény 10 kunáért kilója:) Úgy látszik népszerű recept az idén, én a bbcgoodfood oldalán találtam:)

    2008. 10. 02.
  5. Anonymous mondta:

    Szia Dolce!
    Szeretnék egy tuti szarvasgomba lelőhelyet kérni!Mert nagyon vágyom rá,de Pesten nem tudom,hol lehetne jót venni. Ez nem Olaszország-sajnos.
    Köszönöm!Panna

    2008. 10. 04.
  6. Panna!
    Nehéz eset, igazán csak személyes kapcsolatok révén juthatsz jó gombához. A nagycsarnok felejtős, azaz csak alapos szaglászás után, a benti gombástól. A kinti roma asszonoyktól soha!!
    Én tavaly 2x is egy blogger gombászon keresztül vettem nagyon jó gombát, jó áron

    2008. 10. 05.
  7. Anonymous mondta:

    Tegnap este megcsináltam! Nagyon finom lett!:)Köszi! Erika

    2008. 10. 28.
  8. Anonymous mondta:

    Igen melegen nagyon fincsi volt, de a mai ebéd mellé is nagyon jó lesz szerintem!Ja az ebéd pedig a Minestronéd!:) Erika

    2008. 10. 28.
  9. Ez jó ebédnek hangzik, bár én minestronét nem ehetek most, a pici gyomra nagyon érzékeny. 2 hete főztem én is, babot, borsót nem is ettem belőle, de 2 éjszakát nem aludtunk : (

    2008. 10. 28.
  10. Anonymous mondta:

    Szia!
    a fügét csak így ahogy a képen látható melléteszem? igazából még nem nagyon ettem fügét, csak felvágtad? abban kicsi magok vannak ugye? akkor nem kell magot keresni a közepén. Minden része ehető? kínos, de tényleg nem ismerem, de tudom, hogy apu szereti, és neki gondoltam csinálok, ha kapok valahol fügét. Köszi szépen! Zsuzsi

    2008. 11. 01.
  11. Zsuzsi!

    Ha jó érett, akkor minden része ehető, azaz a héja is. Ha pesti vagy, akkor a Nagycsarnokban vagy a Culinarisban keress fügét. A palacsinta amúgy füge nélkül, csak mézzel is nagyon finom, de a füge nagyon feldobja. Én imádom, a kedvenc gyümölcsöm a barack mellett/után

    2008. 11. 01.
  12. Szia,

    már jó ideje nézem a honlapot és egyre jobban tetszik, egyre több időt töltök itt. Ami nagyon megfogott, hogy mindezt 2 gyermek mellett teszed. Szerintem fantasztikus dolog, ha valakinek a gyermekek mellett jut ideje a “másik életére” is (úgy értem, a hobbijára, akár főzés, akár sport, akár tanulás, olvasás, stb.). Főzni mindig is szerettem, azon belül pedig főleg az olaszt és a különlegeset. Mostanában az ázsiai konyha is érdekel, illetve egyre inkább a reformkonyha felé fordulok.
    Hálás köszönet a sok hasznos dologért, amiről írsz! A pok choi receptnél, ahogy leírtad a folyamatot, amikor összeállt a fejedben a recept, hát úgy éreztem, “társamra” találtam, ez nálam is így szokott lenni, csak nem tudom ilyen szórakoztatóan megfogalmazni. Hazaviszem a férjemnek és megmutatom:-) Jó lenne, ha mindenki olvasná, mert EZ a főzés lényege szerintem, nem a “berohanok az üzletbe, aztán sorban állok a pénztárnál és 5 szatyorral hazaesek, jajj, még főzni is kell”.

    Szép napokat kívánok a gyermekekkel és a családoddal és köszönöm a csodás recepteket!

    Üdv,
    Noémi

    2009. 02. 05.
  13. Noémi!

    Köszönöm a kedves sorokat! Ezért is nagyon szeretek főzni, itthon a vendégeimnek és a sok-sok netes “vendégemnek”. Olyan jó vele örömet szerezni : )

    2009. 02. 05.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések