Gyömbéres sütőtökleves

Ez a fénykép két hete várakozik arra, hogy megírjam hozzá a receptet és felkerüljön a blogra. Egyszer mindenre sort kerítek, még ha igen lassan is. Ezt még nézzétek el nekem, lesz ez jobb is, ígérem. Tehát, egy újabb sütőtök. Nem … Tovább Tovább

Nem tudom, miért, mostanában nagyon rászoktam erre a zöldségre(?). Bármilyen formában szívesen fogyasztom, és a kipróbálandó sütőtökös ételek lista végére még nem is értem el. Aki nem szereti, annak sorry, bár szerintem érdemes kipróbálni egy-egy receptet, jóval több lehetőség lakozik benne, minthogy bébiételként vagy sütőben megsütve végezze.

Hozzávalók:
1 kg sütőtök, 1 szál póréhagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejszín, kb. 1 liter hús/zöldséglé, 2-3 cm-es friss gyömbérdarab, só, bors

1. A megpucolt, felkockázott tököt és a felkarikázott póréhagymát 4-5 perc alatt pároljuk meg a vajon
2. Öntsük rá a levet, annyit, hogy bőven ellepje, 20 perc alatt főzzük készre
3. Sózzuk, borsozzuk, turmixoljuk le, adjuk hozzá a tejszínt és a lereszelt gyömbért, egyet forraljunk még rajta

 
 
 
 
Megosztom
 

16 megjegyzés

  1. Lehet, másnak nem újdonság, mint nekem, de hátha mégis: egyszer próbáljátok ki a közönséges sütőben sült sütőtököt vajjal és egy kevés sóval (ahogy a héjában sült krumplit is esszük), számomra új dimenziókat nyitott meg ez az apró felfedezés…

    Még mindig szépek a képek és jók a receptek. Köszi!

    :-)))

    2008. 10. 20.
  2. Anonymous mondta:

    Szia,nekem fügét kellene szereznem, és olvasom, hogy az erzsébeti piacon volt. Van még esetleg? Érdemes utazni? Bocs, hogy ilyesmivel zavarok.

    Lori

    2008. 10. 21.
  3. Anna!

    Jól hangzik! és ha egy kis rozmaringot is sütünk hozzá…?

    Lori!
    Sztem már nincsen, az elmúlt hetekben nem láttam. Culinarisban vagy Nagycsarnokban érdemes keresni, ha biztosra akarsz menni

    2008. 10. 21.
  4. Anonymous mondta:

    Szia! Egyszer említetted valamelyik recepnél a sütötökös gnocchit, de sehol nem találom. Nagyon szívesen kipróbálnám, ha megadnád a receptjét. Egyik nap a spenótos-ricottás tészta volt a vacsi. Annyira ízlett, hogy másnap este ugyanazt föztem 🙂 Teljesen spenótrajongó lettem, pedig gyerekkoromban sosem ettem meg.

    Ezt a levest is ki fogom próbálni, igazi melengetö leves a borús, esös öszi napokon.

    Üdv, Enikö

    2008. 10. 21.
  5. Szia,
    telitalálat lehet ez a fajtája is a levesnek:) Én múltkor a tranzit caféban kaptam egy fetasajtos napraforgó magos sütötöklevest, sose gondoltam volna erre a kombinációra, hátha rajta van a listádon, megfőzném egyszer én is:) Ezt is, ám a család gyömbér ellenes…majd egy kicsit csalok:)
    nekik nem teszek bele:)

    üdv,Angéla

    2008. 10. 22.
  6. Enikö mondta:

    Köszi szépen! A tésztáknál kerestem, nem a primo-nál. Hamarosan kipróbálom és majd beszámolok.
    Èrdekelnek még pugliai anyós-receptek?

    Enikö

    2008. 10. 23.
  7. Szia Enikő!

    De jó, hogy jelentkeztél, persze, persze, jöhet bármi finomság : )

    2008. 10. 24.
  8. szia,

    ha gyakorlati megvalósításra kerül a leves, felkerül ugye? mert megcsinálnám:)
    nekem nem megy nagyon az ettem valamit recept nélkül megcsinálom és ugyanolyan lesz projekt:(

    2008. 10. 26.
  9. Anonymous mondta:

    Szia!

    Ez az első, amit kipróbáltam a receptjeid közül, és életem első sütőtöklevese is. Tettem bele még egy kis csilit is, épp hogy picit csípjen, szerintem nagyon jól illik hozzá. Szuper lett, a párom is azt mondta, csináljak máskor is. 🙂 Köszi!

    Ági

    2008. 11. 05.
  10. Nahát, a képeket is Te csinálod? Nagyon profi.

    Kipróbáltam ma a receptedet, csak a tejszínt felejtettem ki 😀 Nagyon izgultam milyen lesz, nem vagyok egy tökpárti. És isteni finom! És a gyömbér is nagyon illik hozzá, ez teljesen meglepett!

    2009. 09. 19.
  11. Szia!

    Nem régóta követem a blogodat, és nagyon tetszik 🙂
    Tegnap kipróbáltam a sütőtöklevest, és pazar finom lett 🙂
    Annyival bolondítottam meg, hogy fűszerként római köményt és őrölt koriandert tettem bele a gyömbéren kívül. Mennyei lett 🙂

    Jó munkát, és finom ízeket kívánok 🙂

    2011. 09. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.