Igazi, napon aszalt paradicsom

A blogon már olvasható a házi aszalású paradicsom receptje, ez a kis update most az aszalás módja miatt aktuális. Szombaton 120 Ft/kg áron kaptam lucullus paradicsomot a piacon, és a meteorológia tuti két nap kánikulát ígért, így gondoltam, megpróbálkozom az … Tovább Tovább

Szombaton 120 Ft/kg áron kaptam lucullus paradicsomot a piacon, és a meteorológia tuti két nap kánikulát ígért, így gondoltam, megpróbálkozom az ősi, napon aszalási eljárással. 1,5 napot töltöttek a paradicsomok a garázstetőn, míg a képen látható formájúra zsugorodtak.
Érdemes kipróbálni, teraszon, ablakban, ahová sokat süt a nap.

Hozzávalók: 3 kg paradicsom, só, tüll- vagy vékony függönyanyag stb.

1. A paradicsomokat megmosom, félbevágom, kiveszem a magokat, szorosan egymás mellé teszem őket egy tepsibe, bőven megsózom, és mehetnek is napozni, a legyek miatt érdemes letakarni. Ennyi az egész

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések