VKF! 17. forduló – Krémesre sült padlizsánsaláta korianderrel és fenyőmaggal

Egy nagyon egyszerű, ám ugyanennyire finom fogással készültem a salátás fordulóra. Ennek a padlizsánsalátának a kikísérletezése hosszú folyamat volt, és az egész igazából a férjem munkáját dicséri. Évekkel ezelőtt, mikor az irodánk a Kossuth Lajos utcában volt, sokat jártunk ebédelni … Tovább Tovább

Évekkel ezelőtt, mikor az irodánk a Kossuth Lajos utcában volt, sokat jártunk ebédelni a velünk szemben lévő törökhöz, ahol zseniális padlizsánsalátát lehetett kapni. Krémes, ízletes, olajos padlizsán volt a saláta alapja, üdítően friss, hideg joghurttal leöntve. Hogy mitől lesz a padlizsán ennyire krémes? Na ez az amit a férjem hosszasan kísérletezett. Ma már tudjuk a megoldást. A lényeg, hogy a padlizsánt nagyon vastagra kell szelni (kb. 2,5-3 cm vastag darabokra), sütés előtt a kockák tetejét, oldalát be kell kenni fűszeres olajjal és az egészet rácsos teflonban, lassan kell sütni (én kontaktgrillt használok). Ennyi a titok. A joghurtot mindig csak tálalás előtt öntöm rá, mert szerintem a saláta másik titka a friss, teljesen natúr joghurt savanykás ízének keveredése az olajos, fűszeres, krémes padlizsánnal.

Hozzávalók: 2 nagy padlizsán, olívaolaj, friss koriander, só, bors, egy nagy gerezd fokhagyma, 1 pohár natúr joghurt

1. Keverjünk el egy kis olívaolajt sóval és frissen őrölt borssal, ezzel az öntettel kenegessük be a vastagra kockázott padlizsándarabokat
2. Előmelegített teflonban szép lassan kezdjük sütni a padlizsánokat, ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg
3. Szedjük ki egy tálba a padlizsánokat, aprítsuk rá a fokhagymát, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjunk rá friss korianderzöldet és fenyőmagot. Hűtőben érleljük. (napok múlva a legfinomabb)
4. Tálalás előtt locsoljuk meg natúr joghurttal. Szórjunk még rá koriandert

 
 
 
 
Megosztom
 

43 megjegyzés

  1. Nagyon jól néz ki, és olyan jót mosolyogtam, mert nálam is padlizsánból készült a saláta 🙂

    2008. 07. 20.
  2. a padlizsánt közvetlenül pakolod rá a kontaktgrillre, vagy alufóliát helyezel alá? eddig egyszer csináltam, de nem jött össze.

    2008. 07. 21.
  3. igen, közvetlenül rá. Nekem soha semmi nem sült még oda, palacsintát is ezen sütök

    2008. 07. 21.
  4. Visszajelzés: cialis online

  5. Visszajelzés: cialis from canada

  6. Visszajelzés: buy ciprofloxacin

  7. Visszajelzés: cialis manufacturer coupon 2019

  8. Visszajelzés: buy revia

  9. Visszajelzés: buy hydroxychloroquine

  10. Visszajelzés: new ed pills

  11. Visszajelzés: erection pills online

  12. Visszajelzés: ed meds online without doctor prescription

  13. Visszajelzés: cvs pharmacy

  14. Visszajelzés: canada pharmacy

  15. Visszajelzés: best online pharmacy

  16. Visszajelzés: cialis visa

  17. Visszajelzés: Cialis in usa

  18. Visszajelzés: generic vardenafil

  19. Visszajelzés: vardenafil for sale

  20. Visszajelzés: casino online real money

  21. Visszajelzés: cialis online no prescription

  22. Visszajelzés: real money casino online

  23. Visszajelzés: real money casino

  24. Visszajelzés: best online casino usa

  25. Visszajelzés: purchasing cialis online

  26. Visszajelzés: loans online

  27. Visszajelzés: online loans

  28. Visszajelzés: personal loans

  29. Visszajelzés: generic cialis

  30. Visszajelzés: cialis buy

  31. Visszajelzés: 5 mg cialis

  32. Visszajelzés: cialis buy

  33. Visszajelzés: 5 mg cialis

  34. Visszajelzés: casino world

  35. Visszajelzés: casino games online

  36. Visszajelzés: slots real money

  37. Visszajelzés: casino gambling

  38. Visszajelzés: cialis 20mg

  39. Visszajelzés: buy cialis generic online

  40. Visszajelzés: tadalafil citrate

  41. Visszajelzés: cialis price

  42. Visszajelzés: vegas casino online

  43. Visszajelzés: slot machine

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések