Töltött, sült zöldségek

Egy poszt erejéig elcsakliztam a férjem gépéből a mobilnet modemet. : ) Ez a világ egyik legegyszerűbb töltött zöldsége, ha nagyon sietünk öt perc alatt elkészül, de kényelmesen haladva sem kell rá többet szánni tíz percnél. Én hidegen szeretem a … Tovább Tovább

Én hidegen szeretem a legjobban. Vegyes előétel tálra szoktam készíteni, vagy csak úgy magában, egy könnyű vacsora gyanánt.
A petrezselymes, fokhagymás, olajos morzsa az olasz konyhában sokszor megjelenik, leginkább zöldségek és halak mellett, pirított verzióját, sajt helyett tésztára is szokták szórni.
Hozzávalók 4 főre: 2 szem paradicsom, 2 db kápia paprika, 1 közepes, vagy 2 egészen kicsi padlizsán, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 10 dkg morzsa, olívaolaj, só, bors

1. Vágjuk ketté a zöldségeket, a paradicsommagokat szedjük ki és a padlizsánba is vájjunk lukat
2. Sózzuk meg a zöldségeket
3. A fokhagymát vágjuk egészen apróra, a ¾-ét is aprítsuk fel és keverjük el a morzsával, sózzuk, borsozzuk
4. Szórjuk meg bőségesen a fűszerezett morzsával a zöldségeket, locsoljuk meg olívaolajjal a tetejüket és 200 fokon 20-30 percig süssük
5. Ha megsült, friss, aprított petrezselyemmel szórjuk meg, így lesz igazán látványos

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Jól értem, hogy a fokhagymás morzsa a töltelék?

    2008. 07. 25.
  2. Anonymous mondta:

    a morzsa, az ugye itt nem sima zsemlemorzsa?
    (de akkor hogy állítódik elő?)
    alika

    2008. 07. 25.
  3. Igen,sózott, petrezselymezett morzsa (kenyármorzsa, Anyukám készíti, szárított kenyérből darálja). Lehet még szardellát is tenni hozzá, úgy még finoabb

    2008. 07. 25.
  4. ennek a petrezselymes-fokhagymás morzsának a további felhasználási módjairól, szívesen olvasnák még…:)

    2008. 07. 27.
  5. Toma!

    Szicíliából ered az olajban pirított verziója, a szegéynek ezt használták sajt helyett pl egy paradicsomos, paradicsomos-padlizsános szószhoz. Grillezett zöldségre azért kerül, hogy a sülés közbeni nedvességet felszívja.
    A könyvhöz most fotóztam egy ilyen morzsában sült friss szardíniát és töltött paprikát. Na ezekről most ennyit, de nem nehéz továbgondolni őket : )

    2008. 07. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.