Sáfrányos panna cotta

Óriási ütemben zajlik az ételfotózás a könyvhöz: hétvégékre átváltozik a lakás, mindent ellepnek az ételek és a különböző fotózási kellékek. A mostani hétvégén készítettem egy isteni sáfrányos fogást, amelyből maradt fél zacskó sáfrányom (azaz 0,06 gr) és akadt még pár … Tovább Tovább

A mostani hétvégén készítettem egy isteni sáfrányos fogást, amelyből maradt fél zacskó sáfrányom (azaz 0,06 gr) és akadt még pár dl felesleges tejszín is a hűtőben. Ebből született a sáfrányos panna cotta. Akár a könyvbe is bekerülhetett volna, de a blog olvasóit sem szeretném elhanyagolni. A hónap végéig végzek a fotókkal, és akkor ígérem, több erőm lesz ide is képeket készíteni.
Amúgy kiszámolta már valaki a sáfrány kilónkénti árát? Nem mintha szükségünk lenne valaha ennyire, elfogyasztásához talán még egy emberöltő is kevés lenne. Én azért kiszámoltam egy kg ára: 1.491.666 Ft. (a boltban kapható zacskós sáfrány ára alapján). Valóban a világ legdrágább fűszere lehet.

Hozzávalók: 4 főre: 3 dl tejszín, 1 dl tej, fél zacskó sáfrány, 3 lap zselatin, cukor

1. Öntsük össze a tejet és a tejszínt, adjuk hozzá a sáfrányt és ízlés szerint cukrot (ne sokat), kezdjük el melegíteni a keveréket.
2. Egyet forrjon, ekkor kapcsoljuk le, majd egyenként keverjük el benne a zselatinlapokat.
3. Öntsük a szépen besárgult levet 4 db 1 dl-es tálkába, majd ezeket tegyük 5-6 órára a hűtőbe
4. Karamellizált őszibarackot adjunk mellé

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Nagyon várjuk már azt a könyvet ;). Mellesleg nagyon tetszik a fekete virágos alátét, ez is csomagolópapir?
    Kitartás a munkához!

    Aliz

    2008. 07. 10.
  2. Ági mondta:

    Szia!

    Most találtam rá a blogodra és nagyon tetszik! Főként az, hogy nekem az olasz ételekkel mindig az a bajom, hogy nem tudom, hol szerezzem be a hozzávalókat, de Te nagyon hasznos tanácsokat adsz 🙂 Már nagyon várom a könyved, biztosan megveszem!

    Sok sikert!
    Ági

    2008. 07. 10.
  3. Az egyszerű(sített) leírásnak köszönhetően elkészítettem életem első pannacottáját. Először sáfránnyal, aztán ezen felbátorodva medvecukorral (liquorice) is. Mindkettőt háromszor. Tetejére karamellizált nektarint tettem. Eddig még nem tudtam eleget készíteni ahhoz, hogy nekem is jusson 🙁

    Attól még köszi :-))

    2008. 07. 16.
  4. örülök, hogy ízlett, nekem az egyik kedvenc desszertem, annyira egyszerűen elkészül

    2008. 07. 17.
  5. Anonymous mondta:

    Szia.
    Mennyi cukrot szoktál hozzáadni?

    2012. 01. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.