Szombaton vendégségbe vittem ezt a focacciát. Szerintem isteni lett, a hagyma fehérborban előpárolása igen csak sokat dob rajta. A tészta véletlenségből egy gondolatnyival nyúlósabb volt, mint a szokásos pizzatésztám. Nem szoktam méricskélni, és egy kicsivel több vizet öntöttem hozzá, így … Tovább Tovább

Nem szoktam méricskélni, és egy kicsivel több vizet öntöttem hozzá, így a tészta enyhén ragadt a gyúráskor, de a végeredmény így lett igazán puha, lukacsosra kelt, az alján és a tetején kellően ropogós.
Hozzávalók a focaccia tésztához: 40 dkg fehérliszt, 10 dkg durumliszt, 3,5 dl víz, 1 evőkanál méz, 7gr szárított élesztő, 2 evőkanál olívaolaj, só
feltét: 5 szem lucullus paradicsom, 4 kis fej vöröshagyma, fél dl száraz fehérbor, olívaolaj, só
2. A paradicsomokat vágjuk negyedbe, majd szeletekre, ha nagyon leveses fajtánk van, akkor sózzuk le a felvágott paradicsomokat és szűrőbe tegyük csöpögni kb. fél órát
3. A hagymát is negyedeljük, majd olívaolajon nagyon enyhén pirítsuk meg, majd öntsük fel a fehérborral, és pároljuk 5-10 percig, sózzuk
4. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, a kinyújtott tésztára felváltva helyezzünk paradicsom- és hagymacikkeket. Olívaolajjal locsoljuk meg a focaccia tetejét és kb. 15 perc alatt süssük készre
ezt a 2×2 óra kelesztést még nem olvastam sehol.
Mindenképp kipróbálom!
Orsi!
Ez most épp így jött ki, mert délben jutott eszembe, hogy vihetnék vmit, és fél ötkor indultunk.
DE mindighasonló ideig kelesztek 3+2, 3+1,5+2, ahogy éppen kijön. VAn, hogy reggel 9-től, este hétig, mikor van időm tésztát keverni. A lényeg, minél tovább kel, annál jobb lesz. Ennél a tésztánál a szokásosnál kicsit több víz, a méz és a jó meleg eredményezte a gyönyörű, könnyű, lukacsos tésztát. Az adag másik feléből kenyeret sütöttem, ma reggel ettük meg az utolsó, még mindig puha és finom serclit
Szia
Azt a bizonyos lucullus paradicsomot hol lehet beszerezni? vagy megfelelő hozzá a sima, boltban/zöldségesnél kapható is?
Csoki!
Piacon kapni lucullust, kicsi, hosszúkás, száraz fajta, vastag hús, kevés lé és mag.
TErmészetesen süthető bármilyen paradicsommal, ha nagyon leveses, vagy csöpögtesd le, vagy szedd ki a magos részt, hogy ne áztassa el a tésztát
Nagyon jól néz ki, holnap meg is csinálom. Persze finnyás családomnak más kell majd rá 🙂
Ma ezt vacsoráztunk, és bele is szerettünk rendesen. Ezer hála érte! Felvettük a kedvencek közé 🙂 Aszalt peredicsomot is készetettem a leírásod alapján, az is hiánypótló a konyhámban. Szóval mindent köszönök, képek a blogomon: alkoto.freeblog.hu
Kívácsian várom, mit tartogatsz még 🙂 Jó munkát!
Kicsit sokra sikerült az e betű, bocs! Mi van ma velem?
Szia.
Köszönöm a receptet, meg csináltam,én kezdő vagyok, nagyon még, de ízre isteni fincsi lett. Lenne egy pár kérdésem ha nem gond, szerintem a mi sütőnkben 250 fok és 15 perc nagyon sok lett, olyan barna lett a tészta kívülről. Az nagy baj? De puha és lyukacsos a tészta belülről, és tényleg nagyon fincsi 🙂 Köszönöm, A második gondom olíva bogyót akartam rá tenni de lepotyogtak sütés után, hogyan kell csinálni, hogy a tésztába maradjon. Köszönöm szépen. Fogok még sütögetni az oldaladról,mert már magam szeretném a kenyeret elkészíteni. Kellemes napot kívánok.
Kati Kanadából.
Kati!
Akkor lehet, hogy a Te sütődben elég 10-12 perc is. Vágd ketté a bogyókat és jól nyomkodd bele a tésztába, talán akkor nem sül ki belőle
Szia,
írod, hogy akad olyan, hogy reggel gyúrod a tésztát és este hétig kel… Nem esik össze? Csak azért kérdezem, mert én reggel elmegyek otthonról és 4-kor olasz délutánt tartok, de előtte már nincs időm gyúrni, csak reggel… De focaccia nélkül nincs olasz délután… 🙁 ha korán begyúrom a tésztát, nem lesz baja 4 óráig? köszönöm! gyönyörű, hasznos és inspiráló a blogod! 🙂
Nem, nem esik össze, viszont ha reggeltől délutánig kel, elég lesz csak az élesztő fele. Főleg, ha meleg van (ami most épp nincs : ()
A sütőt pedig nagyon forrósítsd fel sütés előtt, menjen legalább 20 percet max fokozaton
azta, hű de gyors vagy 🙂
nagyonnagyon köszönöm!!!
Éva
most pedig kiválogatom az összes nagyon-nagyon olaszos ételt a blogodról, és az kerül az asztalra :)))
Szia!
Ha nem haragszol akkor “illusztráltam” az elkészítést. 🙂
Üdv!
http://egyel.blogspot.com/2012/05/dolce-vita-1-resz.html
Steel Pub!
nagyon mókás kis videó, tetszett. Remélem, ízlett a lepény. A fokhagymás olaj alá jó ötlet, bort öntöttél a hagymára? A videón nem láttam, és az nagyon kell ám az ízéhez.
Visszajelzés: Kenyérlángos tönkölylisztből - Öt Elemes Étrend
Visszajelzés: cialis 10mg
Visszajelzés: generic albuterol inhaler price
Visszajelzés: generic cialis canada
Visszajelzés: cialis price walgreens
Visszajelzés: chloroquine covid
Visszajelzés: generic tylenol
Visszajelzés: erectile dysfunction pills
Visszajelzés: cheap erectile dysfunction pills
Visszajelzés: best erectile dysfunction pills
Visszajelzés: cialis 20 mg
Visszajelzés: generic cialis 20mg
Visszajelzés: canadian pharmacy
Visszajelzés: canada pharmacy
Visszajelzés: Cialis in usa
Visszajelzés: cialis online
Visszajelzés: levitra 10mg
Visszajelzés: buy levitra
Visszajelzés: levitra coupon
Visszajelzés: virgin casino online nj login
Visszajelzés: online casino
Visszajelzés: online casinos for usa players
Visszajelzés: online casino
Visszajelzés: cash advance online
Visszajelzés: cash advance
Visszajelzés: cash loan
Visszajelzés: new cialis
Visszajelzés: cialis to buy
Visszajelzés: cialis 20
Visszajelzés: generic for cialis
Visszajelzés: buy cialis
Visszajelzés: buy chloroquine phosphate
Visszajelzés: casino real money
Visszajelzés: online casino
Visszajelzés: real casino
Visszajelzés: tadalafil online canadian pharmacy
Visszajelzés: canadian pharmacy cialis
Visszajelzés: cialis online no prescription