Dinnyekoktél

Január óta nem iszom alkoholt, és ez egy ideje kezd zavarni, mára csordulásig telítődtem a szénsavmentes ásványvízzel, ízekre vágyom! Egy-egy finom vacsorához, vagy csak úgy késő délután a nagy melegben bizony jól esne egy jéghidegre hűtött könnyű fehér, vagy gyümölcsös … Tovább Tovább

anuár óta nem iszom alkoholt, és ez egy ideje kezd zavarni, mára csordulásig telítődtem a szénsavmentes ásványvízzel, ízekre vágyom! Egy-egy finom vacsorához, vagy csak úgy késő délután a nagy melegben bizony jól esne egy jéghidegre hűtött könnyű fehér, vagy gyümölcsös rosé. Az alkoholmentes sörök széles skáláját oda-vissza teszteltem, jelentem, egyiknek sincs sör íze. Az üdítőket pedig nem szeretem, maradt a házi készítésű mentás citromlé, és egyéb, ehhez hasonló finomságok. (zárójelben megjegyzem, mostanában rászoktam egy szörnyűségre: az egyik nagy üdítős cég vendéglátóhelyeken kapható termékére, amelynek tökéletes Campari íze van, narancslével mostanában sokszor iszom)-
A múlt héten egyik olvasóm hozzászólásban segítséget kért, extrább limonádé témakörben, Neki ajánlottam akkor ezt a dinnyelevet, ma pedig magamnak is elkészítettem.

Hozzávalók: 2 kg görögdinnye, 2 lime, 10-15 levél menta, cukor ízlés szerint, rengeteg jégkocka

1. Préseljük ki a dinnye levét. Én ezt szűrőben, kanál segítségével tettem
2. Ízlés szerint édesítsük, adjuk hozzá az egyik lime kifacsart levét, a másikat szeleteljük az üdítőbe
3. Jól hűtsük le, jégkockával kínáljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

19 megjegyzés

  1. Clausthaler. Nekem ez anno pocakkal bejött. Ha kettőt ittam belőle, még a hatását is éreztem!:-)))

    2008. 07. 01.
  2. Ági mondta:

    Lehet, hogy én nem vagyok elég gondos anyuci, de egy-egy pohár bor, főleg egy könnyű rozé csak nem árthat.

    2008. 07. 02.
  3. Anonymous mondta:

    szia DV!

    Én is szeptemberre várom a csemetém, még pedig kisfiú személyében fog érkezni. (Zalán)
    Elég vérszegény lettem, pedig mindent elkövettem az ügy érdekében, hogy ne így legyen. Erdélyből kaptunk egy igen finom vörösbort. Még a Bp-i pálinkafesztiválon kapott poharak megvannak, így azt gondoltam, ha annak a pici pohárnak a felét megtöltöm ezzel a finom szőlő ízt éreztető borocskával nem lesz bajom. Aztán igazam is lett, mert később olvastam, hogy fél dl bor nem árt meg senkienk sem, még a kismamának sem. Sajnos a bor elfogyott-nem egyedül ittam meg-, de tény, hogy más piát nem fogyasztok.
    Egyébként gratulálok a gyerkőchöz!!!No, és a bloghoz is…

    2008. 07. 02.
  4. Anonymous mondta:

    Én is mentával dobtam fel a vizet, sajnos nagyon keveset iszom, annyira, hogy infúzióra kellene magamat kötni :). De a citromos, friss mentás viz, na az csúszik. 🙂
    Majd tetszelem ezt is.

    Kitartás a meleghez és a bor nélküli időszakhoz. 😉

    Aliz

    2008. 07. 02.
  5. Nekem anno – pocakosan, egyenesen az orvosom javasolta a napi 1 dl vörösbort, vérszegénység ellen. Bevált:-)
    Kitartást kívánok!

    2008. 07. 02.
  6. Anonymous mondta:

    Szia DV!

    Most értem a végére a blogod olvasásában és azt hiszem Te talán tudsz nekem segiteni kideriteni egy édességet.
    Nem a bejegyzéshez tartozó kérdésem lenne.
    Tavaly Rómában ettem egy nagyon-nagyon finom édességet. Ha jól értettem a nevét akkor “canollinak” ejtették.
    A tésztája barna szinü és formára mint a mi habrolónk/vagy sajttekercsünk..de a krém ami benne van az valami isteni finom nem vajas, nem tejszines, de habkönnyü és édes.
    Már egy csomo gasztro blogot végigkajtattam, még a guglin is kerestem, de idáig semmi:-(

    Ildikó

    2008. 07. 02.
  7. Ildikó!

    Az a cannoli, jellegzetes szicíliai édesség, ricottával és általában kandírozott gyümölcsökkel töltve. A napokban készítem pont a könyv fotózáshoz.
    Külföldön sokszor kapni a tésztát, így már csak tölteni kell, itthon még nem találkoztam kész tésztával

    2008. 07. 02.
  8. holdhal mondta:

    Hűha! Nagyon szépen köszönöm! 🙂
    Nem gondoltam volna, hogy a kérdés nyomán a végén még bejegyzés is születik. Ezt a finomságot biztosan felveszem a menükártyára, csak legyen, aki ilyen gusztusosan megcsinálja nekem! 🙂 Milyen kár, hogy az ember nem főzhet a saját esküvőjére.
    Ugyen a mentát te is megtöröd, mielőtt rámegy a lé?
    Szép nyarat neked, mi nászútra az Amalfi partra megyünk! 🙂 Már alig várom.

    2008. 07. 02.
  9. A világ legszebb helye, itt alul van ez a strandos panorámakép, nekem ez volt itt a kedvenc strandom.
    Ha érdekelnek részletek, írj mailt!

    2008. 07. 02.
  10. Anonymous mondta:

    sziasztok

    most iszom ezt az italt… ha éltetek még finomat!!!!!!

    Dolce Vita! le a kalappal!!!!!!!

    b.ildi

    2008. 07. 02.
  11. Anonymous mondta:

    még annyit hogy vmikor mostanában jön hozzánk egy kisebb társaság kenyérlángosozni (van saját épitésű búbos kemencénk) és ezt az italt tuti megkapják utána!!
    ennél jobban most semmi nem eshetett volna mint ezt meginni

    2008. 07. 02.
  12. B.Ildi!

    Az a kemence érdekelne! Szeretnék én is csináltatni, teljesen saját építésű??

    2008. 07. 02.
  13. Anonymous mondta:

    igen! nem kevés munka volt mert férjem munka mellett este, hétvégén csinálgatta.. de elkészült!
    van pár jó hely ahonnan pár infót össze lehet szedni (mindent.. ha te épited ahhoz is meg ha csináltatod arra is vannak emberek .. http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9097152

    továbbá:
    http://www.kemencebence.hu itt vmi átalakitás van, ki van irva hogy itt jön be egyenlőre : http://www.kemencebence.hu/archiv/

    itt rentgetek kemence van fent, kaják is…
    hát ennyi hirtelen de ha bármi érdekel én is szivesen válaszolok (azindex fórumnak is aktiv tagja vagyok)
    szia

    2008. 07. 02.
  14. Anonymous mondta:

    Jövőre mi is építünk, idén a babaprogram miatt csúszik. Má kifejelsztettük a kenyér üzemet a konyhában, jövőre oda visszük át. A kemencebence jó oldal nagyon részletes, és sok a kép. Sztem jobb saját kézzel csinálni ha vkinek van ideje, és ügyessége hozzá.Az ember még jobban tudja értékelni a benne sült ételt.

    2008. 07. 03.
  15. Ma este elkészítettem ezt az italt, nagyon finom! 🙂

    Köszönöm!
    Anita

    2008. 07. 10.
  16. Tünde mondta:

    Szia!
    Szeretnék mentamagot vetni, de nem tudom, hogy borsmentát vagy fodormentát vegyek. Van olyan forrás, ahol azt írják, hogy a kettő ugyanaz, van olyan, ahol azt írják, hogy különböző. A receptekben mindig csak simán mentát írnak. Melyik a jó?
    Köszönöm előre a választ,
    Tünde

    2008. 07. 29.
  17. Tünde!

    Nekem 3-féle mentám van itthon, mindnek más az íze. Limonádéhoz én legjobban a fodormentát szeretem, annak van olyan igazi, fogkrémes mentaíze : ). Pár levélke képes 1-1,5 liter limonádét nagyon ütősen mentásítani.
    Érdemes többfélét ültetni

    2008. 07. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.