Zseniális meggyes csokoládétorta

A keserűcsokoládé és a meggy párosításával nagyot nem lehet hibázni. És most nem is volt szabad, hiszen a torta Ádám fiam 2. születésnapjára készült. Hogy kedvezzek a gyerkőcnek tömény csoki tortát sütöttem, a felnőttek kedvéért egy kis meggyel könnyítve. Életem … Tovább Tovább

Életem legjobb tortája kerekedett belőle, isteni tejszínes-csoki krémmel. Édességfüggőknek kifejezetten ajánlom, fogyókúrázóknak pedig kevésbé. A gyerek természetesen hozta a formáját, a meggyeket kiválogatta belőle, csak a csoki kellett neki.

Hozzávalók: piskótához: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2-3 dkg kakaópor, 4 evőkanál víz, késhegynyi szódabikarbóna
Krémhez: 3 tojás sárgája, kis cukor, 15 dkg 70%-os csoki, 5 dl tejszín
Tölteléknek, díszítésként: 40 dkg magozott meggy, meggylé, zselatin, 10 dkg 70%-os csokoládé

1. A piskóta alapanyagaiból szokásos módon süssünk tortát
2. A krémhez a tojások sárgáját fehéredésig verjük minimális cukorral, 3 dl tejszínt kezdjünk melegíteni, olvasszuk fel benne a csokoládét. Lassan öntsük bele a tojást, és állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet (kb. 5 perc alatt)
3. A maradék 2 dl tejszínt hűtsük le jól, majd verjük fel kemény habnak. A tejszínt keverjük a kihűlt csokis-tejszínes krémhez, adjuk hozzá a kimagozott meggy felét
4. Vágjuk 2 részre a piskótát, helyezzük vissza az alját a kapcsos formába és öntsük rá a krémet, majd helyezzük rá a tetejét
5. A maradék meggyet tetszőleges alakban rakjuk a torta tetejére, és öntsük rá a meggyléből főzött zseletint. Tegyük a tortát egy éjszakára a hűtőbe.
6. Másnap reszelt csokival „tapasszuk” be a torta oldalát. Ettől a művelettől garantáltan csokiban fog úszni a konyha

 
 
 
 
Megosztom
 

37 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Nagyon jól néz ki! Alig várom, hogy leállamvizsgázzak és ismét süssek főzzek!:) Hogy csináltad a széles csokiforgácsokat, reszelő nagy részén? Erika

    2008. 06. 17.
  2. Starfokker!

    Hát nem : ) Vendégekkel a felét megettük még aznap, aztán másnapra elkopott a többi is.

    Erika!

    A négyoldalas reszelő nagylukú oldalán (káposzta? talán). Arra figyelj, ne csomagold ki teljesen a csokit, mert akkor pillanatok alatt olvadni kezd a kezedben.
    Jó vizsgázást!

    2008. 06. 18.
  3. csak úgy mondom, hogy nemsokára névnapom lesz, és én tuti becsület szavamat adom, hogy nem turkálnám ki belőle a meggyet!!!! 😀

    2008. 06. 18.
  4. Ez gyönyörűséges!!!! Nagyon sok boldog születésnapot a kisfiadnak!!!!!
    Lehet, hogy az enyém is ezt kapja majd? Az After Eight-et dugni kell előle, szinte minden más édesség kifordul a szájából… 😀

    2008. 06. 18.
  5. Anonymous mondta:

    Ez valóban zseniális!!!! Kár, hogy a monitorról nem lehet leenni 😉

    2008. 06. 18.
  6. Dolce Vita!
    Gyönyörű ez a torta, Isten éltesse a kisfiadat 🙂
    És grat a cikkhez, tegnap olvastam 🙂
    Üdv

    2008. 06. 18.
  7. Boldog szülinapot 🙂 feltétlenül kpróbálom ezt a remek tortát. Szerintem is a csoki és a meggy az egyik legjobb párosítás.

    2008. 06. 18.
  8. Anonymous mondta:

    A csokiforgácsot hogyan/mivel tapasztottad a torta oldalára? Kb. mennyi meggylét használtál? Szeretném megsüti a tortát, gyönyörű. A túrótortádat megsütöttem és nagyon finom lett, biztosan ez is az lesz.

    2008. 06. 18.
  9. Anonymous mondta:

    Én is a csokiforgácsot szeretném kérdezni. A torta oldalán nincs krém, így hogyan ragadt rá ilyen egyenletesen a csokiforgács a piskótára?
    Anna

    2008. 07. 06.
  10. Nahát ez őrült jól néz ki, én is ilyet fogok készíteni a fiamnak szeptemberben a szülinapjára. El is mentem magamnak a receptet. A meggyet ő is kifogja szedni:))))nálunk csak a banán megy a gyümölcs alatt. És a gyümis fagyit megette????

    2008. 07. 10.
  11. Nahát ez őrült jól néz ki, én is ilyet fogok készíteni a fiamnak szeptemberben a szülinapjára. El is mentem magamnak a receptet. A meggyet ő is kifogja szedni:))))nálunk csak a banán megy a gyümölcs alatt. És a gyümis fagyit megette????

    2008. 07. 10.
  12. Etti!

    Fagyit még nem adtam neki, nem nagyon ízlik egyelőre,mert hideg : ) köpködi.
    Ha natúr joghurtot turmixolok össze gyümölccsel, akkor azt eszi. Illetve most nagy görög- és sárgadinnye faló

    2008. 07. 10.
  13. Anonymous mondta:

    Szia Dolcevita!

    Két kérdés:
    1. Befőtt meggyből csinálhatom?
    2. Mekkora a tortaforma,amiben sütötted a lapot?

    Válaszod előre is köszönöm:
    Hugi

    2008. 11. 21.
  14. Anonymous mondta:

    Szia,
    már nagyon régóta a blogod olvasója vagyok, csak gratulálni szeretnék hozzá. Megsütöttem a tortát, mindenki odavolt érte:)
    Nagyon köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet.
    Gina

    2009. 02. 19.
  15. Anonymous mondta:

    Megcsináltam a tortát és isteni! mindnekinél nagy sikert arattam vele, ugyan úgy mint a többi recepteddel!

    2009. 04. 22.
  16. Szia Kriszta!
    Anyukámnak 50. szülinapjára sütném ezt a tortát. szerinted kb hány főre elég?

    2009. 10. 05.
  17. Kriszta, Isteni lett a torta, mindenki nevében köszönöm a receptet:)!
    Réka

    2009. 10. 12.
  18. Anonymous mondta:

    szia Kriszta!

    ezt is 18 cm-es tortaformába sütötted meg vagy nagyobb volt?

    köszi szépen
    Kati

    2009. 12. 08.
    • Ági mondta:

      Az nagyon nem mindegy, hogy hány cm-es a tortaforma, mert már jártam úgy, hogy túl kevés lett a tészta és a krém, és lapos lett a torta…

      2013. 03. 08.
  19. Kedves nálam tapasztaltabbak!

    Szeretném megsütni a csodálatos tortát, csak az nem világos, hogy a tejszín egyenlő-e a boltokban kapható habtejszínnel?
    És ha igen, van-e valami trükkje a hab felverésének a hűtésen kívül, mert párszor már megjártam…
    Köszi, amúgy ígérem, gyorsan keresek ürügyet arra, hogy megvehessem a könyvedet 🙂
    Minden jót!

    2010. 01. 07.
  20. Gyömbi!

    igen habtejszín, ne főzőtejszín! 30% legyen ráírva. A hűtésen kívül mást nem nagyon lehet tenni. Itt a csokikrém miatt nem gond ha nem iszonyat kemény. Ez nekem is csak néha sikerül…

    2010. 01. 07.
  21. edit mondta:

    na ezt is megsutottem 😀 szulinapra. a tanyerra kerult egy szep feher csipke-mintazatu (marmint a szele csipkes) szalveta, arra a torta. en bekentem az oldalat is kremmel (h tapadjon ra a csokiforgacs) es aztan jott az idegbaj: a csokiforgacsot megprobaltam az oldalara epiteni, de fele behullt a rohadt csipke-rojtok koze …. ggggrrrrrrr de megoldottam es mindenki nagyon orult neki 😀 ezt is koszi Kriszta 😉

    2010. 01. 11.
  22. Anonymous mondta:

    Kérdezném, hogy mennyi meggylé és mennyi zselatinnal kellene gazdálkodni, mert ezzel mindig megjárom, ha nem muszáj most inkább a tutira mennék…:)
    Fenségesen szép a torta!

    2010. 02. 06.
  23. Anonymous mondta:

    A torta nagyon finom, abszolút siker és minél többször csinálom, még egyre jobb lesz! A csokiforgács helyett a tortadara konyhakímélőbb!

    2010. 11. 26.
  24. Anonymous mondta:

    Szia!
    Most próbálkoznék a torta megsütésével és lenne két kérdésem.
    1. A krémhez a tojássárgáját mennyi cukorral szoktad elkeverni, mivel a receptben csak egy kicsi van írva.
    2. A tölteléknél a zselatin mennyi meggylével kell összefőzni?

    2011. 12. 19.
  25. emoci85 mondta:

    Évek óta visszajarok ezert a tortareceptert. Most éppen a kisfiam 3.születésnapjára készül! 🙂 egyszerűen tökéletes!

    2015. 10. 11.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések