VKF! XVII. – Témahirdetés

Miután megkaptam Gourmandulától a következő VKF! megszervezésére feljogosító stafétát, pár perc gondolkodás után már tudtam, mi is lesz a feladvány. Utána pedig 2 napig azon rágódtam, biztos jó lesz-e a téma. Majd szerencsére annyi tennivalóm akadt, hogy nem tudtam megírni … Tovább Tovább

Majd szerencsére annyi tennivalóm akadt, hogy nem tudtam megírni a kihirdetést, így tovább boncolgattam az ötletet, de nem voltam vele 100%-osan elégedett. Lehet, hogy az, enyhe nyakatekertsége miatt, sokaknak nem tetszett volna. A mai 30 fok feletti hőmérséklet azonban meghozta minden gondomra a megoldást, az új téma pillanatok alatt adta magát. Egyszerűbb, mint az előzőleg kigondolt, de ebben az időben szerintem senkinek nincs nagy kedve kreatívoskodni. Így arra gondoltam közösen összeállítunk egy praktikus gyűjteményt a salátákról.
Mert mi az az étel, amelyet kánikulában a legjobb ebédre, vacsorára fogyasztani? (a gyümölcslevesen túl, de ezt csak nem hirdethettem meg témának) Szerintem egy finom salátát, és itt a saláta nagyon sok mindent takarhat. Jelen esetben azonban biztosan nem ecetes uborkasalátát, fejes-salátát vagy görögsalátát, és az ehhez hasonlókat. Jöhet azonban minden olyan salátának nevezett hideg/meleg étel, amely önállóan (kenyérrel, borral, előételnek stb.) is megállja a helyét egy étkezéskor. Lehet benne hús, hal, gyümölcs, zöldség, bármi, amit otthon akad.
Ezúton felkérem a kedves gasztroblogger-társakat, osszák meg kedvenc saláta-receptjüket. A kreatívoskodástól senki kedvét nem akartam pár sorral feljebb elvenni, sőt!
A recepteket és a rájuk mutató linket július 20-ig várom a vkriszta@artinpress.hu címre. A publikálás max. +/- 1-2 nap legyen a kiírt határidőhöz képest.

Saláta-bár


Mit szeretnék?:
Sok-sok izgalmas, kreatív ötletet, mindannyiunk hasznára
Mit NEM szeretnék?: Olyan szokványos salátákat, amelyeknek a funkciója egy húsétel körítése!
 
 
 
 
Megosztom
 

29 megjegyzés

  1. Hűűű, nagyon jó téma, és valóban, főleg így nyáron aktuális. Meg mostanság úgyis igyekszem könnyű vacsorákat készíteni, lehet majd közben saláta-fronti kísérleteket végezni 🙂

    2008. 06. 23.
  2. már kezdtem személyes támadásnak venni azt a sorodat, hogy “senkinek nincs nagy kedve kreatívoskodni” – de a kiírás végén csak visszakanyarítottad 😉
    nyárra igazán ideális téma! ugye nem baj, ha kicsit “túllengek” a kreatívkodással? 😉

    ui: előre szólok, hogy sajnos csak július 21-én fogok tudni publikálni…

    2008. 06. 23.
  3. DV
    ez jó téma. kedvet kaptam, hogy én is beszálljak a VKF-be:)
    nem vagyok tisztában a dolgokkal. el kell küldjem neked emilben a posztot képestől, szövegestől, mikor megjelentetem a blogomban?

    2008. 06. 23.
  4. Yay!

    Mázli, hogy az előző körről lemaradtam (bocsi, Gmandula) mert oda elvileg saláta lett volna, ha történetesen van időm, és nem megyek Rómába:) na de majd most 🙂

    Köszi, DV

    Z

    2008. 06. 23.
  5. Csatolkozom Beatbullhoz, mind a gratulációt, mind a kreatív túllengést tekintve! :)))
    szuper.(+salátán élek, szomjazom az újdonságokra) 🙂 d

    2008. 06. 24.
  6. De jó kiírás! Alig várom a kreatív ötletetket (is).
    Tegnap egy olyan salátaöntetet csináltam, hogy csak na és rögtön meg akartam írni. Most aztán várhatok vele egy hónapot!

    2008. 06. 24.
  7. És nem árulod el nekünk, hogy mi volt az előző ötleted? Csak címszavakban, mert én arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan járnak a gondolataid?

    2008. 06. 24.
  8. “Salátaországból” blogolók résztvehetnek? A Zasszony azon él, én meg a maradékon :-))

    Nem leszek sportszerűtlen? És ha megigérem, hogy igyekszem visszafogni magam?
    🙂

    2008. 06. 24.
  9. Ági!

    Nem titok, az első ötlet “rózsaszín ételek ” lettek volna, amolyan “think pink” elven. Ebbe minden belefér,amiben van vmi rózsás vmi (rózsabors, rosé-ra sütött, gyümölcs stb., rózsavíz,stb. stb.) Ez egy elég agyalós téma, de sztem rengeteg ötletes étel belefér.

    Toma!
    Ez igen megtisztelő! 20-án publikáld a receptet és a képet, nekem küldd el a linkjét, és a recept nevét. Ennyi

    2008. 06. 24.
  10. Engem is erősen érdekelt volna az eredeti téma (ha már a sajátomat nem árultam el:-)), de már megválaszoltad:-)) Kár, hogy ezt elvetetted, roppant izgalmas, de talán lehet még a kettőt is ötvözni. (Azért meg dupla pont jár, nem??:-))

    A saláta, főleg ha kreatív, mindent visz, úgyhogy hajrá!!

    2008. 06. 24.
  11. Annyira féltem, hogy ez lesz! Én olyan ötletszegény vagyok saláta ügyben, úgyhogy nekem biztos nagyon hasznos lesz mások pályaműve. Mióta kiírtad, azóta nem jutott eszembe semmi. Bár ha Váncsa módra gondolkodunk, akkor minden saláta. Ez könnyebbség. 🙂

    2008. 06. 25.
  12. Na most ha küldesz egy tuti kis caponata receptet, akkor lesz mivel indulnom :))))))

    2008. 06. 25.
  13. Fűszeres Eszter!

    Sztem is nagyjából minden étel lehet saláta, ezért is írtam a kiírásban, hogy bármi lehet benne!

    Mennyei MAnna!
    Várom a kreatív pályaművet!

    Chili!
    küldök, de akkor azzal nem indulhatsz : )

    2008. 06. 25.
  14. oké, majd kitalálok mást, de tényleg kellene, mert “ebédidős városi pikniket” tervezek a barátnőimnek, akik itt dolgoznak a szomszédban! 🙂 előre is köszi!

    2008. 06. 26.
  15. Nagyon jó ötlet, már kezdjük is a tervezgetést. De az első változat is remek volt. Gratula!

    O.

    2008. 06. 26.
  16. NA erről most becsszó nem maradok le, mint a piknikről, de a közzététel napjára eső keresztelő és annak lőkészületeiből még mindig nem téretme magamhoz, de salátára fel:D

    2008. 06. 26.
  17. Anonymous mondta:

    Én csak lelkesen olvasgatok mindenkit, úgyhogy nem érzem fair meghegyzésnek, és értem én, hogy inkább a salátákkal neveztetsz kánukulában, de annyira jó a pink! Azért majd jól mazsolázgatok a saláta kreációkból is:-))

    LepkePillangó

    2008. 06. 26.
  18. LepkePillangó!

    HA február 14. lett volna a beküldési határidő, nem haboztam volna!

    2008. 06. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések