Hóhérakasztás – Dolce vita a sajtóban

Számos érdekes dolog történt velem, mióta másfél éve blogolni kezdtem. Mostanában egyre több fotózásos munka és interjú felkérést is kapok. Sosem gondoltam volna pl., hogy egyszer átkerülök a szituációban a túloldalra, és velem fognak interjút készíteni, nem én valakivel, ahogy … Tovább Tovább

, hogy egyszer átkerülök a szituációban a túloldalra, és velem fognak interjút készíteni, nem én valakivel, ahogy ez általában történni szokott. A tegnap megjelent Tina magazin Ízmester rovatában olvashattok egy velem készített egyoldalas anyagot, itt pedig a két héttel ezelőtti Sikk magazinban megjelent kétoldalas anyag online verziója olvasható, tervekről, és minden egyébről.
A cikkekből kiderül, nagy fába vágtam a fejszémet, október végére/november elejére tervezem a Dolce Vita könyv mehjelenését, a blogon nem publikált receptekből, képekből. (néhány kedvencet azért lehet, hogy beválogatok) (A könyv ötlete egy szülinapi ajándékból jött: egy barátnőmnek készíttettünk nyomdában, egy példányban, egy 50 oldalas könyvet a blogon olvasható receptekből.)
A munka már gőzerővel folyik. Minden ötletet, javaslatot nagyon szívesen várok!

 
 
 
 
Megosztom
 

40 megjegyzés

  1. Ez aztán a jó hír! Nagyon örülök! A pocak új vagy a fotó régi? 🙂

    2008. 06. 18.
  2. Anonymous mondta:

    szia
    háttérből folyamatosan olvasom az irásaidat, gratulálok.
    és ennyi munka után igenis megérdemled hogy a “túloldalra” is átkerüljél, más szerepbe!!!
    érdeklődnék (hasonló ötlet kapcsán) hogy mennyiért csinálták meg az az 50 oldalas könyvet nyomdában?
    köszönöm szépen
    b.ildi

    2008. 06. 18.
  3. hú de jó 🙂 holnap meg is veszem az újságot :)) és majd a könyvet is, biztos olyan szuper lesz, mint a blogod, tele gyönyörű fotóval 🙂 találtál már kiadót is?

    2008. 06. 18.
  4. Gratulálok a cikkhez a majdani könyvhöz és a babához!!!
    Még egy gasztrobaba 🙂 idén már a sokadik!

    2008. 06. 18.
  5. Azta! Nem semmi, milyen jól titkoltad mindkettőt, mármint hogy könyvet írsz és babát vársz!:-) Azt mondják, minden baba érkezése lelki és anyagi felemelkedést is hoz egyben!:-) Szóva, nagy gratula mindkettőhöz! Nagyon csinos kismama vagy! Mikorra vagy kiírva?

    2008. 06. 18.
  6. Nagyon örülök a könyvnek és a babának is. Tiszta baby-boom, ami mostanában történik. Most hol tartasz?

    2008. 06. 19.
  7. Anonymous mondta:

    Úgy látom a Tina minden bloggeről ír egy cikket. Nagyon helyes!

    2008. 06. 19.
  8. Dolgozol Te egyáltalán még az eredeti munkádban, vagy már csak a felkérésekből/interjúkból élsz? 😉
    A könyhöz hova lehet küldeni az előrendeléseket? Remélem lesz benne szó oregánóról is!!! 😉
    ps: Az ajándékkönyv körüli dolog érdekelne engem is, mert hasonlót terveztünk Ditémmel is egy közelgő szülinapra.

    2008. 06. 19.
  9. lizi mondta:

    Én is szivből gratulálok a második babókához. 🙂 És bár lehet, hogy a bloggertársak ismernek téged, én nem, úgyhogy jó vizualizálni téged. 🙂 A könyv előrendelésére pedig én is igényt tartok. 😉
    Kitartást és sok sikert hozzá!!! Gondolom ez egy nagy álom megvalósulása, én is azon dolgozom. 🙂 Hajrá!!! Aliz

    2008. 06. 19.
  10. én is szívből gratulálok, és szintén jelentkeznék előjegyzésre! 🙂

    2008. 06. 19.
  11. Anonymous mondta:

    Szia!

    Gratulálok!! Én is csak “háttérolvasó” vagyok, nem vagyok az a “hozzászólós fajta” és blogom sincs, de mindennap megnézem a blogod (néha többször is:) Rengeteg dolgot megcsináltam már, amit Tőled láttam, és nyugodtan mondhatom, hogy anyukám és nagymamán után Tőled tanultam a legtöbbet főzés terén. A lényeg, hogy nagyon örülök a sikereidnek, a babának, a könyvnek és minden másnak. És mondanom se kell, hogy a megjelenés napján megveszem a könyvet…Puszi
    Judit

    2008. 06. 19.
  12. Köszönöm mindenkinek a gratulációt a gyerkőchöz. (majd szeptemberre tartogassatok belőle még 1-et!)
    és köszi a bíztatást a könyvhöz.

    B. Ildi, Beatbull!

    A5-ös formában 2 példány készült (mert így fért fel egy ívre, a 2 db ugyanannyiba került mint az egy) digit nyomdában. Van egy olyan digitális nyomdai technológia, ami ofszet minőséget hoz (olyan mintha rendes nyomdában készült volna). Ha jól emlékszem 8000 ft volt a 2 példány.

    2008. 06. 19.
  13. Anonymous mondta:

    köszi a nyomdás választ!
    megkaphatnám a nyomda nevét, cimét, emailjét, weblapját stb bármi elérhetőséget?
    ha itt nem akarod akkor a
    v1s@freemail.hu email cimre várnám!
    köszönöm segitségedet
    b.ildi

    2008. 06. 19.
  14. Anonymous mondta:

    Én is gratulálok, remélem a hűséges blogolvasók kapnak könyvet kedvezményes áron:-)

    Üdv, Nóri

    2008. 06. 19.
  15. Anonymous mondta:

    Szia, én a nagyikám 100 szülinapjára szeretnék a könyvet az eltelt 100 évből. Küldenél nekem is egy címet, elérhetőséget?
    Köszönöm, Tami
    jjjlanyka kukac freemail pont hu

    2008. 06. 19.
  16. szia, már meg is néztem az újságot, de majd csak este olvasom. És én is csatlakozom az előttem szólókhoz!!! Gratula mindenhez és további sok sikert!!!

    2008. 06. 19.
  17. lizi mondta:

    Kb. fél órája vettem meg az újságot, csak miattad, mert amúgy nem vagyok egy Tina tipusú újságolvasó. 🙂 Nagyon szépek vagytok!
    Aliz

    2008. 06. 20.
  18. akkor örülünk! 🙂
    egy szellemi gyermek és egy szerelemgyerek ugyanabban az évben, jó, hogy ilyen termékeny és aktív vagy! 🙂

    2008. 06. 20.
  19. Nagyon örülök,hogy végre láthatlak milyen is vagy. Ma rohanok és megveszem az ujságot amiben benne vagy. Pusziiiii, Age

    2008. 06. 20.
  20. mesekacsa mondta:

    gratulálok.
    ha elfogadsz egy kritikát, ahogy olvasom a blogod, olybá tűnik, hogy néha a minőség szeretete átcsap nálad valami okoskodás-szerűbe, ami elrontja az olvasói élvezetet. ha a könyved magyar olvasóknak szánod, akkor nem árt talán a magyar viszonyokat is számba venni – a sztárszakácskönyvek hibája is ott van, hogy innen nézve az a világ nem csak elérhetetlennek tűnik, de olykor sznobnak is.

    2008. 06. 20.
  21. Mesekacsa!

    Köszi, az észrevételt, A könyv fog ezzel a témával foglalkozni, ugyanis, megygőződésem, a drága, a minőségi (az is az amit Te magad készítesz) sokszor olcsóbb, mint a gagyi olcsónak tűnő termék. Erről itt a blogon is olvashatsz: A legdrágábbat kérem,sznob lennék bejegyzés alatt, és kommentjeiben.
    A könyvben nagyon világosan próbálom majd ezt megfogalmazni, úgy hogy azt ne lehessen félreérteni, mert ilyenkor ezen sokan megsértődnek.
    Hidd el, a minőségi élelmiszerek világa, az ami mindenkihez közel áll, csak elkényelmesedtünk a kész ételekkel, töredékáron készítheted el magadnak az ételeket

    2008. 06. 21.
  22. Én is gratulálok a cikkekhez, a könyvhöz és főleg a babához :-).

    2008. 06. 21.
  23. Nahat!!! Az ember lanya eltunik par napra es micsoda hirek fogadjak!!! Gratulalok, friss ketgyermekes anyukakent elso sorban a manohoz, de a keszulo konyvhoz is, termeszetesen! A babus neme titok, vagy figyelmetlen voltam?

    2008. 06. 22.
  24. Anonymous mondta:

    Szia.
    Én is csak egy “háttérolvasó” vagyok. De szivből gratulálok a pocilakóhoz. S várom a könyvet.
    Puszóka Nektek.
    Marcsi.

    2008. 06. 22.
  25. Anonymous mondta:

    (én meg Dolce vitát olvasgatva éppen meggyes-fahéjas dolce-vita-jégkrémet eszek :-)) )

    2008. 06. 22.
  26. Gratulálok én is a könyvhöz is és a kisbabához is!Nagyon ügyes vagy!

    2008. 06. 22.
  27. Lilahangya!

    Én gratulálok Nektek!!!!
    Szeptemberre várjuk az öcsit! : )

    Meggyes-fahéjas, ez nagyon jó ötlet! : )
    Ottis, Marcsi!
    Köszönöm, a gyerkőc az első, aztán jöhet a könyv : )

    2008. 06. 22.
  28. Anonymous mondta:

    Nőként azt kell mondanom: fantasztikusan csinos vagy… és még a receptjeidet is szeretem!

    2008. 06. 23.
  29. mesekacsa mondta:

    Azzal, amit írsz, tökéletesen egyetértek – amit azonban a konyhablogger körökben néha olvasok, az mást jelent, és igazából erről akartam írni. Mégpedig hogy a minőségi étel alapanyag nem kötelezően csak a csarnok alagsorából, vagy a Culinarisból jöhet. És nem egyszer azt érzem, hogy a papír (net) sok mindent elbír és a hozzávalóknál sikk olyan felsorolást adni, amiből legalább 1-2 alapanyag extra. Nem mondom, ilyen is van, hogy valóban ilyet kíván az ember, de a trend ha ez, akkor az nem a minőséget juttatja az eszembe, hanem a sznobériát. A másik a szakács példaképek helyzete, én is imádom Nigellát, mert olyan nő, aki a szemnek is és a szívnek is kellemes, de azért ha főzök, akkor nem ő vagy jamie, vagy más sztárszakácshoz megyek tanácsért, mert épp az alapanyagok okán a receptjeik java vagy megfőzhetetlen, vagy csak igen drágán és ráadásul – szerintem – az igazán extra alapanyagok bár megvehetők, de extra áruk mellett ha összehasonlítom mondjuk akár egy olasz vagy mondjuk egy ausztrál felhozatallal és minőséggel, ott azt, ami nálunk az extra, nem tudnák eladni, mert nem minőség. Gondoljunk akár a citromra, mint legegyszerűbb dologra, hogy milyen az, amit itthon veszel és milyen, amit délszakon.

    Ha ezt nem kalkulálja be egy szakácskönyv készítő, mármint hogy itt ez Magyarország, és itt azt kapsz, amit és úgy, ahogy és annyiért, amennyiért, akkor igen könnyen létrejöhet akár akaratlanul is egy olyan úri megfejtés, aminek a hasznossága erősen kétséges.

    2008. 06. 23.
  30. Remélem, erre a következtetésre a Tinás képek alapján jutottál, nem a Sikkesek alapján (ezeken én sem ismertem magamra : (((()

    Mesekacsa!
    Köszönöm az észrevételt, tényleg igyekszem nagyon szem elött tartani a magyar körülményeket. A jó alapanyagokon/ételeken én sem azt értem, hogy a méregdrág akülföldi cuccokat kell venni. Hanme pl, csúcspástétomot készíthetsz magad is, töredék áron, mint a bolti konzerv ehetetlen. A lényeg inkább azon van, készíts mindent magad el, mert ez így lényegesen olcsóbb, és lényegesen jobb, mintha kész terméket vennél!

    2008. 06. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.