Eper-terrine

Ez a recept még május elején jelent meg a Diéta és Fitness újságban, már régóta szerettem volna feltenni, mert nagyon szeretem ezt a fotót. De valami mindig közbejött. Szerintem a recept is nagyon jó, gyakorlatilag egy könnyített panna cotta, epresen. … Tovább Tovább

A látvány miatt is mindenképpen érdemes kipróbálni. Főleg vendégségre ajánlom, hihetetlenül könnyű, és gyors desszert, ettől függetlenül biztos, mindenki odalesz érte.

Hozzávalók: 50 dkg eper, 3,5 dl natúr joghurt, 1 dl tejszín, 3 evőkanál cukor/méz, 4 lap zselatin

1. Az eper felét turmixoljuk le a joghurttal és a cukorral
2. A tejszínt forraljuk fel, olvasszuk fel benne a zselatinlapokat, majd ha már majdnem kihűlt keverjük az epres joghurthoz
3. Félliteres (legpraktikusabb a szilikonos) formába öntsük a krémet, majd egészben hagyva helyezzük bele a többi megmosott epret is. Szilárdulásig hűtőben tartsuk

 
 
 
 
Megosztom
 

20 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Tényleg nagyon szép, szeretnivaló fotó! Gyakran készítek egyszerű joghurtos, tejszínes, gyümölcsös, zselatinos krémeket (főleg vendégeknek, amikor desszertre már elfogy a szusz) , de egész gyümölcsöket még nem csempésztem bele. Fotóinspiráció után, majd legközelebb…

    LepkePillangó

    2008. 06. 11.
  2. Ízbolygó!

    Köszönöm!

    LepkePillangó!

    Sztem is klasszikus vendéges desszert, gyorsan vmi látványosat (nekem erre a másik ütőkártya a sorbet). Az egész gyümölcsök vágásnál nagyon látványosak

    2008. 06. 12.
  3. Anonymous mondta:

    Na, ahogy a magától értetődő megoldások is elkerülnek néha – gyümölcscsempészés pl -, az is csak ma esett le,hogy D&F-be írogatsz.
    Nem mondom, hogy emiatt megveszem (bár lenne hol hasznosulnia pl a diéta tanácsoknak:-)), de mindenképpen belelapozok! Gratulálok!

    LepkePillangó

    2008. 06. 12.
  4. Lepkepilangó!

    Februárban és májusban jelentem meg a D&F-ben, azóta nem, és a megjelent receptek felkerültek blogra is. Szeptembertől valószínű, majd máshol láthatsz. Akkor majd szólok

    2008. 06. 12.
  5. Chili!

    A desszert vagy az újság?
    Nemsokára felteszek egy sajtómegjelenések linket, ott látható lesz

    2008. 06. 12.
  6. Anonymous mondta:

    Jól néz ki! Én azért a magok miatt átnyomnám egy szűrőn a trumixolt epret 😀

    2008. 06. 13.
  7. ildi_ko mondta:

    Kérek szépen tanácsot, hogy agar-agar-ral hogy lehetne ezt elkészíteni! Vegetáriánus lévén nem szeretnék zselatint használni.

    Köszönöm szépen!

    2008. 06. 13.
  8. Ildikó!

    A tejszínben olvaszd fel az agar-agart, a gyümölcsöt semmiképp ne főzd, mert akkor elveszíti a friss zamatát az egész. Szóval csak a tejszínt melegítsd!

    2008. 06. 14.
  9. Sz.Dia mondta:

    Kedves K!

    Először is hatalmas gratula Neked!

    Egy újságban olvastam rólad, és nagyon örülök hogy rátaláltam a blogodra is!;)
    Gratula hozzá!
    Gyors, finom, ízletes , könnyen elkészíthető olasz receptek (én is imádom az olasz konyhát!!), könnyed írásmód!!
    Remélem még sok-sok finom recept van a tarsolyodban,amit megosztasz velünk!

    GRATULA!!!

    Dia

    2008. 06. 14.
  10. ildi_ko mondta:

    dolcevita: Köszönöm, ki fogom próbálni!

    2008. 06. 16.
  11. Anonymous mondta:

    megcsinaltam málnával, isteni!
    naponta újracsinálom. köszönöm!!:-)

    M.

    2008. 06. 19.
  12. Anonymous mondta:

    Szerinted ezt meggyel is meg lehet csinálni? Vajon milyen íze lenne?

    2008. 06. 20.
  13. Anonymous mondta:

    Szia!
    Szerinted fagyasztott gyümölcsből is lehet? Milyen gyümölcsöt ajánlasz hozzá így télen?:)
    B.

    2009. 02. 09.
  14. B.!

    A krém, amit turmixolsz, lehet fagyasztott eper/málna, benne az egész gyümölcs viszont friss legyen. Lidlben láttam epret. Díszítésnek megteszi

    2009. 02. 09.
  15. Anonymous mondta:

    Szia DV!
    Megcsináltam, de nem állt össze ilyen szépen. Mi lehetett a baj? Nekem inkább ilyen krémes habos állagú lett (mint a francia krémes, sőt még annyira sem állt össze), pedig hűtőben volt másfél napig. Valami tipp hogy mi volt a baj?
    Köszi,
    B.

    2009. 02. 12.
  16. B.!
    Kevés lehetett a zselatin, gondolom. Ha a minden mennyiséget tartottál, akkor a lapot kell 6-ra emelni.

    2009. 02. 12.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.