Mentás zöldborsópüré

Az igazi finom borsóra, újkrumplira még egy kicsit várni kell, én a napokban azonban már elcsábultam (igaz, alapvetően egy fotózáshoz), de méregdrágán beszereztem egy-két tavaszi zöldséget. Borsófőzelék helyett próbálja ki egyszer mindenki ezt a finom borsópürét. Elkészíteni nagyon egyszerű, mégis … Tovább Tovább

Elkészíteni nagyon egyszerű, mégis igazán különleges. Szeritem leginkább húsokhoz illik köretnek vagy mártásnak.

Hozzávalók: fél kg cukorborsó, diónyi vaj, 6-8 levél friss menta, só, bors

1. Kevés vízben pároljuk puhára a borsót.
2. Ha elkészült, a főzővízzel és a mentalevelekkel együtt turmixoljuk le, adjuk hozzá a vajat, sózzuk, borsozzuk! Ha túl sűrű kis tejjel/tejszínnel hígítsuk!

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. A gyerekeim hogy imádták zöldségekkel még ismerkedős korukban! Pár hónaposan így ettek először zöldborsót – akkor még bors nélkül :))

    2008. 04. 23.
  2. Szia!

    Én zöldborsókrémlevest ettem mentával és füstölt lazaccal. Isteni volt. Én nem gondoltam volna, hogy a menta így passzol a borsóval, de nagyon jó valóban.

    2009. 08. 19.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések