“Borhozételt” pályaművek II.

A második recept, amely a Heimann receptversenyre készült, ezúttal a 2004-es Kadarkájukhoz. Az olasz formavilág és a magyar ízvilág találkozása, egy lebbencsleves kicsit másképp, amely már egyáltalán nem leves, hanem egy töltött tészta, 100%-ig klasszikus magyar alapanyagokból. Töltött lebbencs paprikakrémmel, … Tovább Tovább

Töltött lebbencs paprikakrémmel, Heimann Kadarka 2004

Hozzávalók 4 főre:
A tésztához: 30 dkg durum tésztaliszt (pl.: Csuta-féle), 3 tojás, só
A töltelékhez: 2 nagy fej hagyma, 25-30 dkg füstölt mangalica szalonna
A paprikamártáshoz: 60-70 dkg paprika, fele-fele arányban fehér illetve húsos, édes piros paprika, egy fej vöröshagyma, mangalica zsír, só, bors, pirospaprika

1. A lisztből a tojásból és a sóból gyúrjunk homogén, ruganyos tésztát. Tegyük félre pihenni
2. A szalonnát vágjuk fel fél centi*fél centis kockákra, süssük ropogósra, vegyük ki a zsírból, majd az apróra kockázott hagymát is pirítsuk meg. Ha a hagyma is megpirult tegyük vissza a szalonnakockákat
3. A paprikakrémhez egy vastag falú edényben, nagyon lassan pirítsuk meg a hagymát a zsíron. Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, egy kis pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve kb. 1,5-2 óráig nagyon kis lángon főzzük. Ha kész, szitán passzírozzuk át a mártást. Adjunk hozzá egy csapott kávéskanál őrölt pirospaprikát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk
4. Nyújtsuk ki 2 mm vékonyra a tésztát, pohárral szaggassunk köröket belőle, tegyünk minden körre egy kupac tölteléket (ha a töltelék elfogyott a zsíros serpenyőt ne mossuk el, szükség lesz még rá), majd tésztaformázóval nyomjuk össze a tésztát (ha nincs formázónk a kinyújtott tésztát ne vágjuk fel, egymástól 2 cm távolságra helyezzük el a töltelékkupacokat a tésztán, majd egy újabb tésztalappal fedjük be, a széleket nyomogassuk össze, derelyevágóval, késsel vágjunk négyzeteket)
5. Lobogó, sós vízben kb. 2 perc alatt főzzük ki a tésztát, majd a félretett lábos felforrósított, visszamaradt zsírján pirítsuk meg
6. Szedjük tányérokra, adjunk hozzá egy kevés paprikamártást, azonnal, melegen tálaljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Köszönöm!
    Jajj ne is mondd! még semmi izgit nem találtam ki, egy olyan kiírót, aki átlátszó paradicsomlevest és társait készít, nem lehet akármivellevenni a lábáról : ))

    2008. 04. 28.
  2. Na, ennek a kommentnek már egyszer nekifutottam, csak aztán megzavartak. Szóval, ez valami fantasztikus, nagyon tetszik! Gyönyörű, eredeti, remélem, dobogós helyen végez!

    2008. 05. 12.
  3. Na, ennek a kommentnek már egyszer nekifutottam, csak aztán megzavartak. Szóval, ez valami fantasztikus, nagyon tetszik! Gyönyörű, eredeti, remélem, dobogós helyen végez!

    2008. 05. 12.
  4. C&V!

    Köszi : )) már izgulok is az eredményhirdetés miatt. Sztem nolyannyira passzolt a Kadarkához, hogy megszerettem ezt a bort. Eddig kifejezetten nem szerettem ezt a fajtát, de biztos csak azért, mert nem a megfelelő ételt ettem hozzá.

    2008. 05. 12.
  5. vero mondta:

    Kibicnek semmi sem drága, de a lebbencsben van krumpli is. 😕
    Egyébként nagyszerű ötlet! Grat.

    2008. 06. 12.
  6. Nagyon sok receptben utánanéztem, és létezik egy krumlplis és egy krumpli nélküli verziója is a lebbencsnek (a mezítlábas lebbencs, tényleg ez a neve): )
    A tölteléket először krumplival készítettem, de nem volt tökéletes, és a fotó sem, így másodszorra is nekiálltam, krumpli nélkül. És a kép is tetszett, ez ment a versenyre : )

    2008. 06. 12.

Hozzászólás a(z) Ízbolygó bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések