Almás sóskasaláta

A szokásos uzsonna helyett hirtelen pikniket rendeztünk ma délután a kertben, amelynek tanulsága az lett, hogy a gyerekem, aki az almát önmagában nem szereti (csak palacsintatésztába reszelve), borsosan, olívaolajjal leöntve, parmezánnal és fenyőmaggal körítve bizony falja azt. Én pedig gazdagabb … Tovább Tovább

Én pedig gazdagabb lettem egy nagyon finom saláta recepttel.
Kinn játszottunk a kertben, miközben én egyre csak a tegnap szedett, friss házi sóskán gondolkodtam. Mivel nyersen nagyon szeretem, azonnal gondoltam, salátát kell belőle készíteni. Gyorsan végiggondoltam, mi kerülhetne bele az itthon fellelhető dolgokból, majd 2 perc múlva kész is volt az almás-sóskasaláta, amelyet mindenkinek ajánlok, mert igazán ízletes és különleges, mellette meg rettentő egyszerű, és ráadásul egészséges is.

Hozzávalók: 10 dkg sóska, 2 szem zöldalma, parmezán, olívaolaj, frissen őrölt bors, fenyőmag

1. Az almákat mossuk meg, majd vágjuk cikkekre. Tálalásig citromos vízben tartsuk, hogy ne barnuljanak meg
2. Mossuk meg a sóskát
3. Az almát vegyük ki a vízből keverjük el a sóskával, faragjunk rá testes parmezán forgácsokat, borsozzuk majd olajjal öntsük le

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    OFF:
    Szia!
    Valami medvehagymás csodát kreálnál esetleg nekünk, most gyorsan, amíg tart a szezon? Másik kérdésem, hogy érdemes elmenni a Fővám térre érte? Itt a Fény utcában 400 Ft egy csokor…

    2008. 04. 23.
  2. én az erzsébeti piacon 250-ét vettem. egy részéből egy nagyon egyszerű saláta készült: összekevertem csíkozott zöldsalátát (római saláta) és medvehagymát, ráöntöttem egy natúr joghurtot, elkevertem, majd sóztam.
    jóféle friss sajttal (kenhetővel) elkeverve tésztára ment a másik fele. ez is eég egyszerű recept
    Ajánlom figyelmedbe Rossamela blogját http://www.rossamela.blogspot.com, ő sok medvegymás receptet tett fel, az én egyszerű megoldásaimnál extrábbakat!

    2008. 04. 23.
  3. ez az almás sóskasaláta finom lehet, (dolce)gorgonzolával működik? aszem bepróbálom:)

    off
    dv. lészíves mond el hogyan kell a kommentekhez betenni ilyen szóellenőrzést? mostanában minden újonnan megjelenő posztomhoz, jön egy spam.

    2008. 04. 23.
  4. Toma!

    Biztos hogy finom gorgonzolával is

    A szóellenőrzést a beállítás, hozzászólás, szóellenőrzés kérdése menü alatt kell kiválasztani.

    2008. 04. 24.
  5. Anonymous mondta:

    Nahát, ez tényleg finom, gyorsan összedobtam az előbb az ebédemhez. Igaz, hogy kifelejtettem belőle a parmezánt, na de majd legközelebb 🙂 Köszi az ötletet!
    Zsuzsa

    2008. 04. 24.
  6. dolcevita

    köszi a segítséget, már be is állítottam (magamtól is rájöhettem volna hogyan kell:)).
    a gorgonzolát, tegnap este megettem, így mégis parmezánnal fogom megcsinálni holnap a salátádat. találtam a kertemben sóskát, pedig nem is ültettem:))

    2008. 04. 24.
  7. Anonymous mondta:

    Sóska helyett például jó lenne a medvehagyma is.
    Nem csak 3 hétig kora tavasszal, hanem egész évben hozzá lehet jutni a http://www.mirelit.com -os oldalon. Van sózott és fagyasztott is nekik.

    Üdv Nektek!
    Jó étvágyat!

    2008. 04. 27.
  8. hmm, nekem első hallásra nem passzol az almához a medvehagyma, majd összekóstolom őket. Salinak csak a friss jó, a fegyasztott nem jöhet szóba

    2008. 04. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések