Málnás panna cotta – második verzió

Íme, ez lett a másik panna cotta. Egy kicsit kontrasztosabb, több friss gyümölcs jelleggel. Az első verzió is nagyon finom volt, csak abból valahogy hiányoltam a panna cotta gyönyörű fehérségét. Itt a fehér is és a gyümölcs is megvan. Érdekes, … Tovább Tovább

Érdekes, hogy a fagyasztott málna miközben kiengedett teljesen megtartotta az alakját. Azt gondoltam, hogy összelöttyed és megfolyik egy kicsit, szépen becsíkozva a fehér tejszínt.

Hozzávalók 6 formához: 4 dl 30 %-os tejszín, 2 dl 3,6-os, nem UHT tej, 5 dkg cukor, 4 lap zselatin, 2-3 marék málna

1. A tejet és a tejszínt összeöntöm, felforralom
2. Ha felforrt lezárom alatta a gázt és hozzáadom a zselatinlapokat, kevergetem, amíg felolvadnak.
3. Kicsit hűtöm, közben néha megkeverem, majd formákba öntöm és minden formába 6-8 szem málnát teszek, majd a hűtőbe teszem 4-5 órára
 
 
 
 
Megosztom
 

7 megjegyzés

  1. Én sem tudok kommentelni a bagelnél, pedig csak azt akartam írni, hogy nekem (az Eszter-féle) 17 perc alatt sül meg 180 fokon (villanysütő). Mintha azt írta volna valahol, hogy 2-2 percig kell főzni mindkét oldalát, de még sosem mértem le az időt.

    Rachel, Eszterét már én is többször elkészítettem, a hozzávalók alapján úgy sejtem, az övé kicsit keményebb tészta, de ennyi, nem kell szőrözni, mondjuk azt, hogy van igazi bagel és még igazibb 🙂

    2008. 03. 26.
  2. Anonymous mondta:

    Én is Eszterét szoktam sütni, előtte volt egy másik receptem is, de az közel nem volt olyan jó.
    Eszter receptje egyébként pont olyan, mint amit New Yorkban az utcán árulnak. Hogy zsidó-e vagy sem, azt nem tudom, de nagyon finom! Biztosan ez is az.
    Margó

    2008. 03. 26.
  3. Anonymous mondta:

    Ja, az kimaradt, hogy én 30-30 másodpercig főzőm, mert azt olvastam a Fűszeresen.
    M

    2008. 03. 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.