Lassan visszatérek!

Mától kezdek visszatérni a rendszeresen főzők sorába. Az elmúlt hetekben annyit dolgoztam, hogy esténként már se a számítógépre nézni, se főzésre gondolni nem tudtam. Ezzel most nem sajnáltatni akarom magam, csupán némi indokot szolgálni, miért is akadoztak mostanában a receptek. … Tovább Tovább

A munkának lassan vége, remélem, sokak örömére, újra fakanalat ragadok.

Ma délelőtt még lázasan dolgoztam, így erre a gyors, de nagyon finom ebédre futotta. (a szószt ráadásul tegnap készítettem el hozzá, ma csak a tésztát kellett frissen főzni) Igazi fűszeres, fokhagymás, dél-olasz mártás, sok zöldséggel.

Hozzávalók 4 főre: 4-5 szál sárgarépa, egy közepes cukkini, 400 gr paradicsomkonzerv, magozott fekete olívabogyó, 1 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, bazsalikom, 400 gr spaghetti tészta

1. Vágjuk apróra a hagymát, olajon dinszteljük. Adjuk hozzá a felkockázott répát, egy kis vizet és lefedve pároljuk

2. Ha félig megpuhult a répa, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, az olívabogyókat, majd a paradicsomszószt

3. Fűszerezzük, adjuk hozzá a lekapart fokhagymákat és 30-40 percig kis lángon főzzük a mártást

4. A bazsalikomot apróra tépkedve akkor adjuk a szószhoz, ha már lezártuk alatta a gázt

5. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük ki, keverjük el a mártással. Parmezánnal tálaljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Fú, én is teljesen hasonlót főztem mára, csak padlizsán volt benne a fő elem!! Nagyon fincsinek tűnik a tied is 🙂
    eszter

    2008. 03. 15.
  2. Örülök hogy megint van mit néznem az oldaladon. Köszi, hogy vagy. Puszika, Age

    2008. 03. 16.
  3. Assam!

    Igen, kis lángon, hogy a paradicsom elveszítse savasságát, és az egész összeérjen

    Age!
    köszi, ez kedves : )

    2008. 03. 17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.