VKF XIII! – Különleges köret: karamelles, lilahagymás torta

Évekkel ezelőtt láttam egy szakácskönyvben valami hasonló receptet. Nem pont teljesen ilyen volt, de a lényege azonos. A recept nagyon tetszett, azonban valami oknál fogva nem készítettem még el, így most kapóra jött a VKF mostani kiírása. Talán a megjelenésén … Tovább Tovább

Talán a megjelenésén kell még egy kicsit csiszolni, az íze azonban fantasztikus lett.
Rosé kacsamellhez vagy egyben sült, rosé szűzérméhez ajánlom. Ehhez a szűzérmét, nagy lángon, serpenyőben egy kis olajjal pirítsuk körbe, majd 180 fokra előmelegtett sütőben, fóliával letakarva 15-20 percig süssük. Szeletelés előtt 10 percig hagyjuk állni, csak ilyenkor sózzuk! A kacsamellet is hasonlóan süssük, ennél a húsnál a mell bőrös felén kezdjuk a sütést.


Hozzávalók:
lilahagyma, cukor, só, levelestészta

1. Cukorból és kis vízből készítsünk karamellt, majd öntsük kivajazott, lisztezett mini tortaformák aljába
2. A formákat töltsük meg vékony karikára szelt lilahagymával, enyhén sózzuk
3. Fedjük be 4-5 mm-re nyújtott tésztakoronggal, és előmelegített sütőben kb 20-25 percig süssük
4. Borítsuk ki a formából és meleg köretként tálaljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. nagyon tetszik! 😉 ha nem olasz blogod lenne, akkor lilahagymás tarte tatin-nek is nevezhetted volna 😉

    2008. 02. 22.
  2. igaZad van, valóban arra hasonlít! : )
    Érdemes kipróbálni, nagyon finom lett és nagyon egyszerű

    2008. 02. 22.
  3. Annyira szeretek az oldaladra benézni. A nívós szó nem megfelelő arra, ahogy prezentálod itt a finomságokat. Gratulálok hozzá. Age

    2008. 02. 23.
  4. Ez volt tegnap a vacsi (a szűzérmével). Nagyon jó volt, a legnehezebb az egészben a mini tortaformáim kisikálása volt utána:)

    2008. 02. 26.
  5. Örülök, hogy ízlett, forró vízben áztatás? Nekem az minden karamellt leold egy idő után

    2008. 02. 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.