Spenótos cannelloni

Hosszasan töprengtem, milyen töltelék kerüljön ebbe a gyönyörűséges, kézzel készített, zöldségek levével rózsaszínre, narancssárgára és zöldre csíkozott cannelloniba. Különleges tésztához, különleges töltelék dukál. Hirtelen jött az ötlet, kerüljön bele szicíliai pesto, rózsaszínes színével nagyon jól fog passzolni a tésztához. Ricotta … Tovább Tovább

Ricotta volt is itthon, azonban bazsalikom sajnos nem, de eddigre én már annyira beleéltem magam a cannelloniba, hogy muszáj volt elkészíteni, és végül mégiscsak egy szokásos, ricottás-spenótos töltelék került bele. Amúgy nagyon is jól mutatott benne, kár volt ezen ennyit töprengeni.

Hozzávalók: 25 dkg cannelloni, 50 dkg ricotta, 25 dkg spenót, fokhagyma, olívaolaj, só, bors, vaj, zsálya

1. A spenótot fokhagymás olajon kezdjük fonnyasztani, ha kész, adjuk hozzá a ricottát, Sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk
2. Főzzük ki óvatosan, nehogy széttörjenek, a cannellonikat, töltsük beléjük a szószt
3. Tűzálló tálba rakosgassuk le őket egymás mellé, lefedve süsük 20-25 percig
4. egy lábosban olvasszunk vajat, adjuk hozzá a friss zsályaleveleket, sózzuk. Ezzel a vajas öntettel locsoljuk meg tálalás előtt a tésztát

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. boglya mondta:

    Szia DV!

    Nagyon szép a kép, mint mindig. :-)Imádom ezt a klasszikus tölteléket, de eddig mindig bolti cannelloniba töltöttem, így most igazán érdekelne a házi cannelloni elkészítésének módja is (tészta összetétele, csíkozás módja), szívesen elkészíteném, nagyon tetszik, és már van is mivel, mert végre szert tettem egy tésztagépre…:-) Köszönöm.

    boglya

    2008. 02. 20.
  2. Boglya!

    Ezt sajnos nem én csináltam,hanem bolti. : )
    Tésztát évekig sima 55-ös lisztből készítettem, majd nemrég kipróbáltam az olasz durumlisztet, (ez tojás nélkül is összeáll) összehasonlíthatatlanul jobb.
    A házi cannellonihoz kb 5-ös fokozaton nyújtsd ki a tésztát, vágj téglalapokat, töltsd meg a töltelékkel, és tekerd fel. Ha így készíted, szószt önts rá, és így süsd meg. Ha nem szószos tészta készül belőle, töltetlenül főzd kb 1-2 percig a csöveket.
    Színes tésztát pl úgy készíthetsz, hogy pürésített céklát, spenótot adsz a tésztához (ilyenkor kevesebb tojás/ víz kell hozzá), és így gyúrod meg, Ha csíkosat akarsz készíts 3-színű tésztát (sima, céklás, spenótos), majd gyúrj kukacokat belőle, lapísd le a hurkákat, ezeket szépen egymás mellé rakosgatva, kicsit átlapolva rakd a tésztagép nyújtó részébe és nyújtsd át. Sztem így tutira összetapadnak. Macerás, de biztos gyönyörű lesz az eredmény!

    2008. 02. 22.
  3. Anonymous mondta:

    Kedves Dolce vita!Hol lehet durumlisztet kapni?

    2011. 10. 21.
  4. Nálunk a webshopban egy nagyon extra minőségű liszt kapható. Kis üzem, teljesen hagyományos módszerekkel készített lisztje, olasz bio minősítéssel. Különleges alkalmakra, mivel nem túl olcsó, bár 4 főre kb. 400 ft-ből jön ki a tészta.
    Bioboltokban lehet kapni magyar lisztet is, ezt viszont tojás nélkül nem tudod begyúrni, szétfő a tésztája. Tojással egészen jó lesz, ennek kilója kb 400 ft, de ha atojást is hozzászámolod, nem vagy nagyon messze az olasztól…

    2011. 10. 22.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.