Japán recept Jamie módra

Egy kicsivel több mint egy éve írom a blogomat, és ma felkerül a negyedik (!) húsos étel a receptek közé. Ennyire azért nem eszünk kevés húst, de az igaz, hogy nem vagyunk nagy fogyasztói. Mióta kisfiam is rendes felnőtt ételt … Tovább Tovább

Mióta kisfiam is rendes felnőtt ételt eszik, a hús (leginkább leves formájában) belopta magát étrendünkbe. Én még mindig jól eléldegélnék tésztán és halon. Ha hús akkor legyen különleges: kecskét, bárányt szoktam sütni, csirkét pl. nem. Életem első rántott húsát egy hónapja készítettem, jó lett, de nem fogom sűrűn ismételni. Viszont nagyon érdekel a húsok elkészítési módja, milyen konyhatechnikákat kell alkalmazni ahhoz, hogy szaftos és puha maradjon egy sült hús.
Ezt a receptet nemrég vettem észre egy olyan Jamie-s könyvemben, amely legalább öt éve megvan. A hús párolás érdekesen hangzott, így kipróbáltam.

Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10-15 szem magozott aszalt szilva, 2 cm-s gyömbér darab, 3 db szegfűszeg, 2 db csillagánizs, olívaolaj, újhagyma, szójaszósz, só, bors (az eredeti receptben friss koriander is szerepel)

1. Kevés olajon 1 percig pirítsuk a lereszelt gyömbért a csillagánizst és a szegfűszeget. Adjuk hozzá a szilvát és kb. 1 dl vizet. 20 perc alatt főzzük sűrű szósz, sózzuk, borsozzuk
2. Kíméletesen klopfoljuk ki a húst nagyon vékonyra, borsozzuk meg, mindegyik szeletet kenjünk meg a szilvaszósszal
3. Tekerjük fel a húsokat és vízgőz felett pároljuk 10-15 percig, amíg megpuhul
4. Vékonyra vágott újhagymával (korianderlevéllel) és szójaszósszal tálaljuk

 
 
 
 
Megosztom
 

41 megjegyzés

  1. 🙂

    A hétvégén énis főztem Japánt 🙂 majd felrakom valamikor.. Meg nemsokára megyek az egyik koreai diákomhoz koreai maki készítést tanulni.:) Egyre jobban belegabalyodom az ázsiai konyhába:)

    Kérdés. A csillagániszt meg a szegfűszeget gondolom kiszedted, mielőtt a húsba került volna? vagy..? Nem lett túl erős ánizs íze? valahogy annyira nem jön be…

    Zozó

    2008. 02. 12.
  2. Zozó!

    Persze, kiszedtem! Én szeretem az ízét. Szárítottam van és annyira már nem intenzív. Frissebből leht, hogy kevesebb kell, a fűszerezés mindig csak irányadó, annyira függ az egyéni ízléstől.
    Kiváncsi vagyok, mit főztél. Mostanában én is kedvelem az ázsiai konyhát

    2008. 02. 12.
  3. Anonymous mondta:

    Szia,
    Kecskét hogyan szoktad elkészíteni?
    Van még 1 fél kecske a mélyhűtőben, és kicsit kifogytunk az ötletekből.

    LepkePillangó

    2008. 02. 12.
  4. http://juciutja.blogspot.com mondta:

    hello!
    Nálunk is nagy kedvenc, percek alatt kész és az íze mennyei… Nyáron friss szilvával csinálom! Egy koreai ismerősöm javaslatára pedig egyszer-egyszer szójaszószos barnacukros pácba merítem a húst…
    leírhatatlanul finom!

    2009. 10. 05.
  5. Visszajelzés: Cialis canadian

  6. Visszajelzés: cialis pill

  7. Visszajelzés: cialis price walmart

  8. Visszajelzés: cost of cialis

  9. Visszajelzés: cialis pill

  10. Visszajelzés: albuterol inhaler generic walmart

  11. Visszajelzés: ciprofloxacin cost walmart

  12. Visszajelzés: cialis generic

  13. Visszajelzés: cialis super active

  14. Visszajelzés: cialis pill

  15. Visszajelzés: hydroxychloroquine price uk

  16. Visszajelzés: male erection pills

  17. Visszajelzés: ed pills

  18. Visszajelzés: ed meds

  19. Visszajelzés: cvs pharmacy

  20. Visszajelzés: canada pharmacy

  21. Visszajelzés: Real cialis online

  22. Visszajelzés: Buy cialis online

  23. Visszajelzés: order levitra

  24. Visszajelzés: cheap vardenafil

  25. Visszajelzés: generic levitra online

  26. Visszajelzés: online casino real money us

  27. Visszajelzés: casino online games

  28. Visszajelzés: best real casino online

  29. Visszajelzés: cialis buy online

  30. Visszajelzés: loans for bad credit

  31. Visszajelzés: pay day loans

  32. Visszajelzés: payday advance

  33. Visszajelzés: pokie machine games

  34. Visszajelzés: generic for cialis

  35. Visszajelzés: buy cialis

  36. Visszajelzés: cialis 5 mg

  37. Visszajelzés: cialis generic

  38. Visszajelzés: hollywood casino

Hozzászólás a(z) CookingStar bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.