Egy éves lettem!

Ezzel az isteni fehércsokipudinggal köszöntöm az oldalt és az olvasókat Dolce vita egy éves születésnapja alkalmából!Igazán nagy csoda, hogy nálam valamilyen hobbitevékenység ennyi ideje működik, általában egy hónap múlva fel szoktam adni az ilyen dolgokat. Ez azonban mára igazi szenvedély … Tovább Tovább

Ez azonban mára igazi szenvedély lett, főzésestül, fotózásostul.
Köszönet a rengeteg kedves hozzászólásért és e-mailért, a sok lehetőségért amit az oldal hozott! Mindenkinek további jó főzőcskézést és olvasást kívánok!

Hozzávalók: 20 dkg fehércsokoládé, 2 tojás, 3 dl tejszín, 1,5 dl natúr joghurt, 5 dkg cukor, 1 tasak zselatin (dr Oetker instant zselatin fixet használtam, 20 gr-os zacsi), csipet só

1. Keverjük a sárgákat a cukorral habosra, majd öntsük hozzá a tejszínt, és szép lassan forraljuk fel.
2. Törjük bele a csokit és kavargassuk, míg elolvad
3. A fehérjét egy csipet sóval verjük kemyén habnak
4. Adjuk a csokis tejszínes krémhez a joghurtot, ha már csak kicsit langyos a felvert fehérjét is, illetve az instant zselatint (ha nem instant, akkor az első lépésben a tejszínnel adjuk a krémhez)
5. Öntsük poharakba a krémet és egy éjszakát álljon a hűtőben. Fogyasztás előtt pár másodpercre állítsuk forróvízes tálba a poharakat, hogy a desszert kicsusszanjon belőlük.

 
 
 
 
Megosztom
 

27 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Boldog Szülinapot!A Dolce Vita volt az első gasztroblog amire véletlenül rábukkantam tavasszal. Azóta a rabja vagyok! Remélem sokáig fog tartani ez a szenvedély nálad!:))))Erika
    Ui.:!Köszönet a sok tartalmas elgondolkodtató írásokért is!

    2008. 01. 24.
  2. Hát tényleg majdnem egyidősek vagyunk!:) Boldog szülinapot! Ez a desszertmánia már-már beteges… 🙂

    2008. 01. 24.
  3. Boldog szülinapot! Nem tudom, milyen lehetett tavaly ilyenkor a csillagok állása, de jobbnál jobb blogok születtek! 🙂

    2008. 01. 24.
  4. Csatlakozva az előttem szólókhoz Tanti Auguri 🙂 Nincs kedvetek valami össznépi szülinapi bulit szervezni?:)

    Zozó

    2008. 01. 24.
  5. Boldog születésnapot, és kívánok még sok ilyen termékeny évet! Úgy látszik, egy éve volt a gasztroblogboom, mert a tiéd ha jól számolom az ötödik egyéves szülinap az elmúlt héten (az enyém is múlt hétvégén ünnepelt:))

    2008. 01. 24.
  6. Meg jo sok ilyen receptekben es gyonyoru fotokban gazdag evet! Egyebkent, en is pont ezen gondolkodtam, bar a szulinap meg odebb, de hogy meg mindig csinalom es kedvvel es nagy orommel! Jo ez a kis tarsasag, nagyon inspiralo, szeretek “idejarni”!

    2008. 01. 25.
  7. Boldog blog-szülinapot kívánok! És még sok-sok, posztokban és gyönyörű fotókban gazdag évet kívánok Neked!

    2008. 01. 25.
  8. Boldog blogszülinapot és továbbra is tartós hobbit kívánok! 🙂

    2008. 01. 25.
  9. boglya mondta:

    Gratula a mostanihoz, és még nagyon-nagyon sok boldog (blog) szülinapot (is) kívánok ! 🙂 Mindehhez kitartást és lelkesedést Dolce Vitának, nekünk pedig sok szép percet, pillanatot a blogolvasásokhoz, az étkek elkészítéséhez és a hálás mosolyok, elégedett morrantások bezsebeléséhez! 🙂

    Egy lelkes DV-fan, alias boglya

    2008. 01. 25.
  10. Sereghajcsárként én is csatlakozom a köszöntők népes táborához: Boldog szülinapot!

    2008. 01. 25.
  11. BBSZK, vagyis kívánok én is boldog blogszülinapot!
    Az utóbbi időben sokszor volt kedvező a csillagok állása:-), de a legszebb képekért ide kell jönni:-))

    (Psszt! Bogármester, a gasztroblogboom szerintem részben a VKF indításának is köszönhető:-)

    2008. 01. 25.
  12. Boldog blogszülinapot kívánok utólag is, kissé fáziskésésben vagyok…

    2008. 01. 25.
  13. Kedves DV!

    Boldog Születésnapot kívánok és még sokszor ennyit. Nagyon szeretem az oldalad, egyike a legigényesebb blogoknak. Remélem egyszer tudok majd hasonlóan szép képeket készíteni, ezeken az oldalakon ez alapfeltétel. A főzés-sütés szenvedély már kipipálva, … 🙂 Sok sikert továbbra is!

    2008. 01. 25.
  14. Mindenkinek köszönöm!

    Ígérem a jövőhéten csak zöldségek lesznek, semmi desszert! : )))

    2008. 01. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.