Hogy ismertem meg Chili&Vaniliát?

Majdnem két évvel ezelőtt beírtam a google-ba, azt a szót, hogy hagymalekvár, és talán elsőként az Ő blogja jelent meg találatként. Hallotam már a blog műfajról, de élőben talán még egyet sem láttam, így az övé volt az első. Mutattam … Tovább Tovább

Mutattam is a férjemnek, nézd milyen jó kis oldal, telis-tele szuper receptekkel, képekkel. Aztán valahogy feledésbe merült a lekvár is, az internetezés is (építkezés, gyermekszületés miegymás). Hogy innen, miként jutottam el odáig, hogy ma már nekem is blogom van, azt már nem is tudom. De talán, ha akkor nem látom ezt az oldalt, minden másképp alakult volna.
Tegnap tűnt fel, hogy tetemes mennyiségű lilahagyma gyűlt össze a kamrában, valamit kezdeni kell vele. Azóta sem készítettem el a hagymalekvárt, pedig nagyon szeretem. Úgyhogy tegnap újra beírtam a keresőbe a bűvös szót: hagymalekvár, és még mindig Chili&Vanilia blogja jön ki elsőként, akit követnek, más, már általam is ismert gasztrobloggerek. Receptejeiket összegyúrtam és megfőztem végre a finom lekvárt.


Hozzávalók:
1 kg lilahagyma, nádcukor/melasz, balzsamecet, vaj, só, bors

1. A cukrot karamellizálom, hozzáadom a vajat, rárakom a hagymát, majd a balzsamecetet
2. Nagyon kis lángon, nagyon sokáig főzöm. Sózom, borsozom

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. assam mondta:

    szia,
    milyen lesz ez a hagymalekvar, mint a finom sulthagyma, vagy milyen?
    Nem tudom elkepzelni, az a baj, karacsonyi reggelen tallanam a csladnak, de bizonytalan vagyok, megeszik e egyaltalan…

    2007. 12. 19.
  2. Borsnéni mondta:

    Még sosem ettem hagymalekvárt, de nagyon jól hangzik! Simán kenyérre kell kenni?

    2007. 12. 19.
  3. juc mondta:

    Én nagyon szeretem a lilahagymalekvárt, inkább chutney-ként működik húsok, sonkák mellé (szerintem legalábbis). Pont ma ettem egy variációt gyömbérrel és fenyőmaggal, az is fenomenális volt!

    2007. 12. 19.
  4. Leggyakrabban húsokhoz szokták adni, de pl egy grillezett sajthoz is nagyon jó körítés, meg simán magában is nagyon finom!
    Assam, mint egy jó lassan sült hagyma, csak a karamelltől kicsit édesebb. Isteni, érdemes kipróbálni

    2007. 12. 19.
  5. Juc!

    gyömbér+fenyőmaf nagyon jól hangzik, asszem a maredékot átfőzöm vele! Fenyőmag durvára volt vágav benne?

    2007. 12. 19.
  6. chilii mondta:

    látod, ha azt ütötted volna be a keresőbe lilahagyma lekvár, akkor engem találtál volna :)))

    2007. 12. 19.
  7. ez nem igazság. az én hagymalekvárom csak a második oldalon van:)))
    dolcevita, most már a tied is ott van:)
    én vörösborral szoktam készíteni, de ki fogom próbálni ezt a balzsamecetes verziót is. nagy rajongója vagyok a hagymalekvárnak.

    2007. 12. 19.
  8. juc mondta:

    Nem, egyben hagyták, jó volt rároppantani. Munkahelyi karácsonyi bulin etten, Aranyszarvas termék (www.aranyszarvas.com).

    2007. 12. 20.
  9. Anonymous mondta:

    Javaslat:
    gyömbér és fenyőmag mellett fahéj is kerülhet bele, fantasztikusan feldobja.
    Ha elkészült és kihült juhtúróval lehet összekeverni a rögtön felhasználásra kerülő részt vagy juhtúróval megkent pirítósra tenni.

    2009. 03. 18.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések