Vanília lassi

Kedden végre lecseréltettem a nyárigumikat télire. A művelet által szegényebb lettem 7500 Ft-vel (szerintem pofátlanság 30 perc alatt, könnyű fizikai munkával ennyit keresni. Persze szigorúan számla nélkül.), viszont gazdagabb egy jó recepttel. Miközben várakoztam, a fűtött boltban női magazinokat lapozgattam, … Tovább Tovább

Miközben várakoztam, a fűtött boltban női magazinokat lapozgattam, így találtam ezt a vanília lassit.

Igazi jó kis téli innivaló, bár szerintem nyáron is működne.

Hozzávalók: 2 dl tej, 3 dl natúr joghurt, cukor, 1 nagy vaníliarúd
1. Forraljuk fel a tejet a cukorral, a kikapargatott vanília szemekkel és a félbevágott rúddal. (kb 5 percig főzzük)
2. Ha kihült a tej vegyük ki a rudat és keverjük el a joghurttal, hidegen igyuk
3. Az eredeti recepten mákszemekkel díszítették az italt, nekem ilyen nem volt.

Tipp: Laktatóbbá tehetjük az italt, ha a hideg tejbe 1-2 tojássárgáját is keverünk, majd így kezdjük el forralni. Így sűrűbb lesz az eredmény. De ez már így egy vanília ital, kevésbé lassi
 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. gyönyörű fotók!
    én is jobban tettem volna, ha nem a hidegben várakozom a gumisnál, hanem ilyesmit olvasok inkább 🙂

    2007. 11. 22.
  2. Én is a hidegben várakoztam, mert a kétésféléves, mondanom sem kell, fiúgyerek megbabonázva figyelte a számla nélkül végzett tevékenységet. Viszont “csak” 7000 volt.

    2007. 11. 22.
  3. Én őt otthonhagytam. : ) Azt hittem csak én cseréltettem drágán a gumikat. Lehet, hogy évek óta a férjem cserélteti is nekem azért tűnt most drágának?

    2007. 11. 23.
  4. Anonymous mondta:

    Hol cseréltettek ti gumit?! Az enyém csak 2400 pénz volt és már pár éve ugyanennyi. A hidegben várakozás viszont ugyanúgy meg van itt is 😀

    2007. 11. 23.
  5. Ejj, nálunk 4500.- és ez általánosnak számit ebben a körletben (Soroksár, Erzsébet). Fűtött váró rész van, de én megbabonázva bámulom a centirozó gépet 🙂

    2007. 11. 23.
  6. Anonymous mondta:

    Az se rossz de ahová én járok ott egy nagy vörös ara van, az sokkal izgisebb 😀

    2007. 11. 23.
  7. És még nincs is itt a karácsony! Nekem meg már ezektől a képektől ünnepi hangulatom témadt.

    2007. 11. 24.
  8. én mindíg elkérem a számlát, és 5400forint. ha már gumis poszt! :)))

    azért, ezért a receptért megérte.:)) ki is próbálom.

    2007. 11. 24.
  9. Anonymous mondta:

    szia Dolce Vita,

    a napokban találtam rá a blogodra,nagyon örültem,Olaszország nagy kedvencem, Róma, Szicília, Nápoly, Sorrento, de leginkább talán az Amalfi-part. meg persze az olasz könyvek, filmek. nem találtam a linket az olaszországi képeidhez, belinkelnéd esetleg ide?

    a delizia al limone számomra a legfinomabb édességük,te hogy készíted?

    a latte macchiatot nagyon szeretem, hogy tudnék olyan finomat készíteni, amilyet csak az olasz bárokban kapni?

    a La cucina c. könyvet most kezdtem el olvasni, az eleje legalábbis tényleg botrányos…

    2007. 11. 25.
  10. Ana!

    Most meg fogsz lepődni, de Soroksáron lakom, és Erzsébeten cseréltettem gumit : ), Hegedűsnél a Határ úton( nem felnit, gumit. lehet, hogy ezért volt drágább).

    A delizia al limonét hasonlóan készítem, mint a citromos profiterolt, csak piskótatésztába töltöm a krémet!
    Finom kávé: otthoni készítéshez kell egy jó kávégép: ((( Ezek elég drágák sajnos
    Pirikenagyi
    ezt pedig nem is annak szántam : ), de végül tényleg karácsonyos lett
    Toma
    finom, könnyű kis itóka

    2007. 11. 25.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.