Sütőtökös cannelloni

A torta és a leves után nem zárult még le a sütőtökös ételek sora, van még néhány a tarsolyomban. Jelen esetben egy ricottás tökpüré, tésztába töltve, sült szalonnával nehezítve.Mivel nem öntöttem szószt a cannellonira, elő kellett főzni a csöveket. Ez … Tovább Tovább

Ez viszonylag egyszerű, csak arra kell vigyázni, hogy ne ragadjon le az edény aljára 5-6 tészta darab. Előzőzés nélkül persze jóval egyszerűbb a cannelloni készítés. Gyorsabb, mert nem kell külön főzőcskézni, és a krém betöltése is egyszerűbb. Húsos, zöldséges raguhoz paradicsomszószt teszek bőségesen a tésztára, mivel a besamel-mártás nem nagy barátom.

Hozzávalók: 25 dkg cannelloni, 1 kg sütőtök, 25 dkg ricotta, fél dl tejszín, 20 dkg húsos szalonna, 10 dkg parmezán vagy pecorino sajt, só, bors, szerecsendió, sok-sok zsályalevél

1. Kockázzuk fel a tököt és alufóliával lefedve süssük meg sütőben
2. Keverjük el a megsült, pürésített tököt a ricottával. Ha szükséges tejszínnel öntsük fel a krémet, majd fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval és a vékony csíkokra vágott zsályával és a reszelt sajttal
3. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd egyesével tegyük pl. egy deszkára, hogy hűljenek, de ne ragadjanak össze.
4. Ha már nem forró a tészta habzsákkal töltsük bele a tökpürét
5. Kockázzuk fel a szalonnát, süssük ki
6. Tűzálló tálban, alufóliával lefedve süssük 20-30 percig a cannellonikat, tálaláskor locsoljuk meg a szalonnazsírral és kockákkal.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Isten bizony ezt főztem tegnap, elalvás előtt fejben! Persze nem pontosan így, a szokásos sütőtökös-túrós rakott tésztámat vizualizáltam cannelloniban (is). Pont azon gondolkoztam, mivel locsoljam, hogy ne kelljen előre kifőzi a csöveket, aztán elaludtam…

    2007. 11. 04.
  2. … és mire felébredtél, DV megfőzte helyetted. Milyen praktikus! :))

    2007. 11. 05.
  3. Anonymous mondta:

    Kedves DV,
    Elárulod, hogy hol szerzed be a város legjobb ricottáját? ;-)És még egy kérdés: hogyan tároljam a parmezánt, hogy ne penészedjen meg, de ne is váljon kőkeménnyé?
    köszi, Kata

    2007. 11. 05.
  4. via giulia mondta:

    Ha lesz időd a paradicsomos alapsugo-t is megosztod velünk??

    Köszi
    TG

    2007. 11. 05.
  5. Rossamela!

    Mivel nagyon hasonló ízvilágot szeretünk, és ráadásul tökszezon van, ezen nem is csodálkozom. : ))) Ha a megtaláltad a tetejére a megoldást, írd meg! Sztem a besamel nem jó rá.

    Kata!
    Zsírpapírban vagy konyharuhában szoktam tartani a sajtot fél évet is kibír így simán, ha nem fogy addig el. Ha a vége mégis megkeményedik főzd bele egy minestronba!
    Ricottát általában olasz dobozosat szoktam venni. (ez sajnos kb 2x annyiba kerül, mit a magyar, de jóval krémesebb az íze). Külön nem szoktam elmenni, hogy extrát szerezzek be belőle. (gondolom, T.Nagy Tamásnál vagy a Culinárisban lehet jófélét kapni)Amúgy a dobozos kiszerelések a nyomába sem érnek a frissen kaphatónak, ilyen meg nálunk nincs sajnos. : ((
    Gergő!
    Megígérem, lesz, hamarosan. : ) A héten vagy a jövőhét elején

    2007. 11. 05.
  6. A konyhaszkrény tetején egy tök egy hete várja, hogy valami magasztosabb formává alakuljon, és most megtaláltam a végzetét 🙂

    2007. 11. 09.
  7. Jó étvágyat hozzá!
    Én most sütőtökös krokettet készülök sütni, felteszem ha elkészült!

    2007. 11. 09.
  8. Anonymous mondta:

    Épp cannelloni receptek után keresgélek, és megtaláltam ezt viszont mivel még nincs sütőtök szezon megtennéd, hogy megosztod az említett húsos-zöldséges-paradicsomszószos receptet is röviden? A cannellonik másik feléből pedig szerintem kipróbálom azt a spenótos verziót.:) Köszönöm előre is!
    Z

    2011. 06. 20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.