Sütőtökös gnocchi zsályavajjal

Az idei sütőtök szezon már augusztusban elindult. Furcsa, én azt hittem akkor jön el a sütőtök ideje, ha megcsípte már az első hajnali fagy. Ha már itt van, akkor viszont örüljünk és készítsünk belőle gnocchit.A gnocchi gyúrás nem a kedvencem, … Tovább Tovább

A gnocchi gyúrás nem a kedvencem, úszik tőle a konyha. De muszáj nekiállni, ha ilyen különleges gnocchival szeretnénk elkápráztatni a vendégeket. Ha már nekiállunk, akkor készítsünk belőle nagyobb adagot, le lehet fagyasztani. Az itt megadott mennyiség kb 6 főre elég bőségesen.

Tipp: A tök nedvességtartalmától függ, mennyi lisztet vesz fel a massza. Ha a tök annyira friss, hogy már „izzad”, mikor felvágjuk, akkor a kisült tököt rakjuk egy szűrőbe, és kicsit nyomkodjuk meg, hogy a leve kifolyjon. Amúgy létezik szárazabb tök is, aki tudja, ez meylik fajta, kérem írja meg!

Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 30 dkg krumpli, 1 tojás, liszt, parmezán, zsálya, 15 dkgvaj, só

1. Daraboljuk fel, majd alufóliával lefedve süssük meg a tököt, a krumplit héjastul főzzük meg.
2. Törjük össze a tököt és a krumplit, keverjük el egy tojással, és annyi liszttel, amennyit felvesz. (nagyon sokat fog felvenni). Sózzuk
3. lisztes kézzel gombócozzuk ki a tésztát
4. Forró vízben főzzük ki
5. 10-15 szál zsályalevelet vágjunk keskeny csíkokra, adjuk hozzá a vajhoz, olvasszuk fel kis lángon, majd sózzuk
6. A gombócokat locsoljuk meg a zsályás vajjal, parmezánnal tálaljuk!

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések