Ez most panna cotta vagy pina colada?

A konyhapolc leghátsó sarkából a minap előkerült egy zacskó kókuszreszelék. Rövid gondolkozás után el is dőlt a sorsa, valamilyen formában egy panna cottában fogja végezni. Vezstére azonban a zselatinbeszerzéskor találtam a közértben kókusztejet, így a reszelék visszakerült megint jó pár … Tovább Tovább

Vezstére azonban a zselatinbeszerzéskor találtam a közértben kókusztejet, így a reszelék visszakerült megint jó pár hónapra (évre?) a polcra.
A 6 dl folyadékhoz 3 lapzselatint használtam, így még krémesebb lett az állaga, mint a múltkorinak és még simán kijött egyben a formából. Az hiszem megmaradok ezeknél az arányoknál. Ez a mostani verzió kb 5 perc (+hűtés) készült el. Ideális ha másnap vendégek jönnek.
Gyümölcskörítésnek ribizlis ananászt, majd csak ananászt ettünk hozzá. A ribizli savanyúsága nagyon elnyomta a kókuszt, így áttértünk csak az ananászra. Tökéletesen megvoltak együtt, nem is kell hozzá semmi több.


Hozzávalók: 4 dl kókusztej, 2 dl tejszín, 2-3 evőkanál cukor, 3 lap lapzselatin, ananász

1. Összeöntöm a kókusztejet és a tejszínt, lábosban melegíteni kezdem
2. Amikor langyos megcukrozom, beleteszem a zselatint, és addig kevergetem, amíg el nem olvad (kb 2 perc)
3. Formákba öntöm, hűtőbe teszem, ananásszal kínálom (sajnos nekem most csak konzerv volt, frissel lehet az igazi)

 
 
 
 
Megosztom
 

8 megjegyzés

  1. Hát ezt nem hiszem el, pont tegnap vettem zselatinlapot mára kókusztejes panna cottához, mert maradt egy fél doboz kókusztejem 🙂
    De legalább már nem kell recepteket olvasgatnom, a tied alapján fogom megcsinálni. Ebből az adagból hány formányi jött ki?

    2007. 08. 30.
  2. : ))))))
    Nekem a 6 dl-ből 5 porcelán muffinforma lett tele (vagy pástétomos forma, nem is tudom mi a pontos neve)
    Az ananászt nagyon ajánlom hozzá!

    2007. 08. 30.
  3. Na, nekem pont a kókuszos panna cotta volt egy kicsit csalódás Toszkánában, valahogy nem az igazi. Most viszont ahogy a tiedet olvastam, rájöttem, talán az a bajom vele, hogy ott kókuszreszelékkel készítették, ami nekem nem igazán jön be. Lehet, hogy kókusztejjel igen, így nem vetem el végleg az ötletet. 🙂

    2007. 08. 30.
  4. Hé, azt írtad az anannászért ütsz!!! ( A ketchupért én is ha csak felemlíti valaki a pizzám vagy a pastám közelében)

    2007. 08. 30.
  5. Piszke!

    Igen, de ha az pizzán van : )))))))). Amúgy nincs azzal baj. Na, jó lesz figyelnem miket írok, mert számonkérik. : )))))))))))))))

    Zsuzsa!
    Én kinnt nem láttam soha kókusztejeset. Mivel kevesebb benne a tejszín az íze nem annyira krémes. Nem olyan, mint egy igazi panna cotta azért. de nekünk nagyon ízlett. Az öt tálkányi egy délelőtt elfogyott : )

    2007. 08. 30.
  6. Jelentem megcsináltam, csak annyi változatással, hogy belereszeltem egy kis lime héját. Az aztán lesüppedt az aljára, ill. a tetejére nagyon dekoratív módon.
    4-et ketten megettünk izibe 🙂

    2007. 08. 30.
  7. Anonymous mondta:

    Szia.
    Kezdő szakácsként annyi kérdésem lenne, hogy főzőtejszínt vagy sima tejszínt használtál-e?
    Niki

    2011. 04. 27.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.