VKF! – komplementer ízek: meggyfagyi mákhabbal

Lorien feladványára az örökzöld meggy-mák párosítással készültem. A párocska igen jól teljesít rétesben vagy ott van a klasszikus finomság, a mákparfé forró meggymártással (hideg-meleg csakhogy fokozzuk az ellentéteket). Ráadásul az ízharmónia mellett színben is szépen kiegészítik egymást.Pályaművemben – mivel a … Tovább Tovább

Pályaművemben – mivel a fent említett mákfagyisat sokszor csináltam már – megfordítottam az alapanyagokat, így meggyfagyi lett mákhabbal. A mákhab saját találmány, először azt hittem vmi főzött mákhab-félét kell készíteni, de szerencsére egy sokkal egyszerűbb megoldás is bevált: a darált, cukrozott mák gyönyörűen besűrítette a tejszínt és együtt kemény habbá lehetett verni, ami még másnapra sem esett össze. Amúgy bírta volna még tovább is, de elfogyott.

Hozzávalók: fagyihoz: fél kg magozott meggy, 3 dl tej, egy 2 dl tejszín, cukor ízlés szerint, mákhabhoz: 20 dkg cukorral darált mák, 4 dl habtejszín

1. A meggyet leturmoxolom, hozzáteszem a tejet, tejszínt, édesítem, és a fagyigépre bízom 20 percre
2. A mákot elkeverem a tejszínnel, nekem jól besűrítette, gondolom a jó sok mák miatt, és még egy kicsit habverővel könnyítettem rajta

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések