Paradicsomos padlizsánkrémleves

A héten mindenfelé rohangáltam, főzni nem nagyon volt időm, csak ilyen gyorsakat, mint ez a leves is. Az átmeneti enyhülés pont kedvezett, hogy elkészítsem, a jövőheti 35 fok feletti időben nem állnék neki. Akkor majd esszük a hideg uborkalevest, amelyet … Tovább Tovább

Akkor majd esszük a hideg uborkalevest, amelyet egyáltalán nem kell főzni, nemhogy a sütőt beizzítani hozzá.

Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 2 szem paradicsom, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél dl tejszín, só, bors, olivaolaj, ¾-1 l zöldség vagy húslé, a padlizsánok méretétől függően, illetve mennyire akarunk sűrű levest.

1. A padlizsánokat a sütőben 200 fokon kb fél óra alatt megsütöm
2. A felkockázott hagymát és 2 gerezd fokhagymát olivaolajon megpirítom, hozzáadom a félbevágott paradicsomokat
3. A kihült padlizsánokat megpucolom, magjukat eltávolítom, és az olajra dobom őket is. Pár percig pirítom őket együtt
4. Felöntöm a lével, leturmixolom, és a tejszínnel krémessebbé varázsolom. Sózom, borsozom.

Tipp: A levesbe betétéként mehet vékony csíkokra vágott aszalt paradicsom, vagy ehetünk hozzá paradicsomos pesztóval megkent crostinit is. (A padlizsánban tálalás csak a fotó kedvéért történt.)

 
 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    Szia.
    A végén sima tejszín kell bele rakni és ugye már nem kell melegíteni?

    2011. 05. 03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések