Crostini ízelítő

Miután a nagy meleget a Balatonnál hűguta és minden egyéb járulékos dolgai nélkül, sikeresen átvészeltem, lássuk, mit ettünk még kedden este, mikor 8 főre készítettem vacsorát. Noha már ekkor is tombolt a kánikula, a fejembe vettem – lesz, ami lesz … Tovább Tovább

Noha már ekkor is tombolt a kánikula, a fejembe vettem – lesz, ami lesz – mi vaddisznót fogunk enni házi tésztával. A kellőképpen ütős főétel elé és utána desszertnek valami könnyebbet gondoltam, így állt össze a menü: 3-féle crostini (paprikakrémes, pestós, olivakrémes), toszkán vaddsiznóragu házi tagliatellével és zárásként citrussorbet. Nézzük őket sorban, most a crostiniket, a többi majd folyt köv.

Hozzávalók: paprikakrémhez: 4-5 piros paprika, 1 nagyon nagy fej vöröshagyma, mokkáskanál mustár, balzsamecet, olivaolaj, só, bors

1. A paprikákat sütőben 200 fokon kb 20 perc alatt megsütöm
2. A hagymát apró kockára vágom, olivaolajon megpirítom
3. A kihűlt paprikák bőrét lehúzom, a magokat eltávolítom, a paprikahúst pár percig pirítom a hagymával
4. Leturmixolom, sóval, borssal, kevéske mustárral és jó minőségű balzsamecettel ízesítem

Hozzávalók: olivakrémhez: 10 dkg magozott kalamata oliva, kb 1 dl olivaolaj, 2 csepp citrom, 1 kis gerezd fokhagyma, pár szem kapribogyó, 1-2 gb szardella filé

1. A hozzávalókat botmixerrel összekeverem, és kész is.

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Edit mondta:

    Amikor azt irod, hogy “mustar”, milyen mustarra gondolsz? a finom allagu (pl knorr, univer) v vmilyen speci dijoni-ra?

    2009. 08. 23.
  2. Általában francia mustrárt szoktam venni, keveset használok belőle, akkor az legyen finom. Ehhez a krémhez finom állagú kell, de lehet enyhén csípős, darált dijoni-fajta

    2009. 08. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések