Parmezános, olivás tekercs

A Sale&Pepe júniusi számában találtam ezt a receptet. Nem vesz sokkal több időt igénybe, mint egy sima kenyér készítése, azonban annál jóval gazdagabb. Magában is fogyasztható, mondjuk egy kis vajjal és friss, hideg fehérborral, vagy saláta mellé, kenyérként. A receptben … Tovább Tovább

A receptben írt tejszínt elsőre furcsállottam, de beletettem. Külön érezni nem lehet, gondolom, azért kell, hogy ne száradjon ki a tészta. A parmezán helyett legközelebb más sajtot választok (taleggio pl), mert szerintem a parmezán a sütéstől elveszíti az ízét.

Hozzávalók: fél kg kenyértészta, 10 dkg fekete olivabogyó, 20 dkg sajt, 1 tojás, 0,5 dl tejszín, só, olaj

1. A tésztát kinyújtom kb 15×40 cm-re, majd hat csíkra felvágom
2. Összekeverem a durvára vágott bogyókat a tojással, a tejszínnel és a sajttal, erőteljesen sózom
3. Megkenem a csíkokat a masszával, feltekerem őket, majd 3 részre vágom még a hengereket, így el is készültek a csigák
4. Kiolajozott tepsibe szépen egymás mellé rakom őket, pihennek még fél órát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

 
 
 
 
Megosztom
 

5 megjegyzés

  1. Szia!
    Gondoltam beszámolok:
    Ma a vendégeknek készítettünk ilyen tekercseket – igaz, mifelénk nincs jó parmezán, taleggio meg pláne, így Grana Padanot kellett használnunk. De az eredmény: fenséges!
    Köszönjük a lehetőséget! 🙂

    2008. 07. 29.
  2. Szia,

    nagyon finom lett (kis elsózástól eltekintve) a tekercs, köszönöm! De. Hogyan kell még 3-ba vágni? (Megpróbáltam, de elkezdett kijönni a töltelék és szétcsúszni az egész tekercs, így végül hagytam a 6 tekercset úgy, ahogy voltak – így is szépen megsült, átsült.) köszönöm előre is!

    2009. 01. 02.
  3. Dorka mondta:

    Mmmmmmennyei !!
    Bár késő este álltam neki és 10 óra lett, mire megkóstolhattuk, az illatoknak nem lehetett ellenállni !
    Remélem, holnapra is hasonló állaga marad, hogy a kolléganőim is örülhessenek 🙂
    Én a tésztájába szórtam oregánót, nekem valahogy nagyon passzolt hozzá.

    Ez a 2.receptem Tőled, amit kipróbáltam .. ajjaj, mi lesz még itt?! 🙂

    2011. 04. 06.
  4. Anonymous mondta:

    Szia.
    A sütés miatt mehet bele főzőtejszín vagy inkább sima?

    2011. 05. 03.
  5. Anna mondta:

    Kedves Kriszta!
    Nagyon szeretem a blogodat, guszták az ételek és gyönyörűek a fotóid! Készítettem is már ezt-azt a receptjeidből.
    Ehhez a csigához használhatok szerinted zöld olivabogyót is? (Ráadásul fokhagymával töltött az enyém, de a fokit akár ki is szedhetem belőle.)
    Köszi a választ előre is!

    2014. 01. 13.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.