Férjem szerint a legjobb tésztaétel

Nem kell megijedni a zenzero nem valami különleges, ismeretlen fűszer, hanem Toszkánában így hívják a peperoncinót, azaz az erőspaprikát. Ma ebédnél hosszas vitát folytattunk, melyik tészta a finomabb, ez vagy a paradicsomszószos. Neki az előbbi, nekem az utóbbi. Nem hinném, … Tovább Tovább

Nem hinném, hogy ez az egyszerű tésztaétel tradicionálisan toszkán lenne, a neve miatt azonban most ide kerülhet. Főleg, hogy a zenzerót Arezzóban vettem, na meg a sajtot is, és ha jobban belegondolok az olaj is toszkánából jött haza, meg a tészta is. Jófajta parmezánt és olajat érdemes hozzá használni! Szeretem mert nagyon egyszerű, 5 perc alatt elkészül. Most pedig pont erre volt erőm mert a héten, csürörtökön 17 főre készítettem 3 fogásos toszkán menüt, úgyhogy pár napig kerültem a konyhát. A csütörtöki vacsoráról még beszámolok.

Hozzávalók 2 főre: 25 dkg spaghetti (sztem csak ezzel működik), 4 gerezd fokhagyma, 1-4 szárított erőspaprika (a paprika erősségétől és egyéni ízléstől függően), 1 dl olivaolaj, parmezán

1. Lekaparom a fokhagymát és az összemorzsolt paprikával együtt az olajhoz keverem
2. Kifőzöm a tésztát, majd a tésztára öntöm az olajos keveréket, illetve 4-5 evőkanálnyit a tészta főzővizéből.
3. Sok parmezánt reszelek rá.

Tipp: A csípős olajból érdemes többet készíteni, üvegben sokáig eláll. Remekül lehet bele focacciát mártogatni.

 
 
 
 
Megosztom
 

11 megjegyzés

  1. ezt én nagyon szeretem 🙂 (meg azt a fajtát is, ahol még parmezán sincs, csak chili, fokhagyma és kevés petrezselyemzöld)

    2007. 06. 18.
  2. Az is finom lehet, kipróbálom. Amit még nagyon szeretek: olaj-bors-citromlé-rucola-parmezán

    2007. 06. 19.
  3. Anonymous mondta:

    Már ettem a saját készítésű pizzáidból, mind isteni volt! Légyszi rakj fel egy receptet a tésztáról, mert nekem ez fejből valahogy nem megy… 🙂 Többek kérésére 🙂
    Köszi, Hajni

    2007. 07. 17.
  4. Anonymous mondta:

    Köszönöm, már megtaláltam közben, hétvégén már tuti házi pizzát eszünk! 🙂

    2007. 07. 27.
  5. Jó étvágyat hozzá. Azt hiszem, az én kedvemet is meghoztad egy kis tésztagyúrásra. : )

    2007. 07. 28.
  6. Anonymous mondta:

    A szárított erőspaprika bármilyen lehet vagy valamiről lemaradtam és van valami speciálisan olasz?!
    Csatlakozom a gratulálók sorához, bámulatos a receptgyűjteményed és az érzéked főzéshez és fényképezéshez egyaránt!
    Zsu

    2008. 03. 04.
  7. Zsu!

    Köszönöm! : )
    Évek óta olasz peperoncinót használok, de csak azért mert mindig veszek kinnt, aztán sokáig eláll. A magyar “macskapöcse” vagy bármilyen csípős, szárított paprika is megteszi.

    2008. 03. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.