Új kördés

A napokban Maci révén, akinek receptjeit, mérhetetlen energiáját és postolási gyakoriságát rettentően csodálom, elért az aktuális kíváncsiskodó kérdéssor. (És még türelmetlen is volt. : ))))))))). Tehát:1. Mi alapján főzök, és hol keresem az inspirációt?Emlékek éttermekből, fotók könyvekből magazinokból: Receptet gyakorlatilag … Tovább Tovább

ref=”http://macikonyha.blogspot.com/”>Maci révén, akinek receptjeit, mérhetetlen energiáját és postolási gyakoriságát rettentően csodálom, elért az aktuális kíváncsiskodó kérdéssor. (És még türelmetlen is volt. : ))))))))). Tehát:

1. Mi alapján főzök, és hol keresem az inspirációt?
Emlékek éttermekből, fotók könyvekből magazinokból: Receptet gyakorlatilag nem nagyon olvasok el. És ezzel rátértem a következő kérdésre:
2. Betartom-e a receptekben leírtakat?
Nem, mert a hozzávalók elolvasásánál tovább nem jutok. Ezt néha már megjártam, pl csoki mousse-nál nem olavstam el, hogy azt egy nappal korábban kell elkészíteni, és majd a hűtőben áll össze a dolog. Persze van, hogy beleolvasok, ha valamit bonyolultnak tartok, egyszerűsítek. A hozzávalókat pedig az ízlésem vagy a hozzáférhetőség alapján variálom. Gyakran egy receptnek csak egy részét használom fel. Pl szósz stb.
3. Mi alapján választom ki a holnapi ebédet, vacsorát?
Hűtő tartalma vagy hirtelen ötlet, amiért akár fél napot is áldozok, hogy a megfelelő alapanyagokat beszerezzem.

A hógolyót Zsófinak dobtam tovább.

 
 
 
 
Megosztom
 

1 megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.