Borban sült fűszeres oldalas

A kedvenc és talán egyetlen budapesti tapas bárban, a Pata Negrában szoktam sültoldalast (is) enni. (Ha vki ismer más, jó tapasolót kérem, értesítsen!) Szerintem az ottani nem borral sül, de most ilyenhez volt kedvem. Improvizáció, ami nagyon jól sikerült. Vendégségbe … Tovább Tovább

Vendégségbe vittem, ahol az egyik ismerősöm, mondta, milyen jó, hogy a klasszikus magyar ételeket is olaszosan készítem. Pedig ezt spanyolnak szántam. : )

Hozzávalók: 1 kg oldalas, fél kg paradicsom (vagy 1 konzerv), 2 dl száraz vörösbor, sok fokhagyma és petrezselyem, olivaolaj, só

1. A húst a csontok mellett felvágom forró olajban elő-körbesütöm
2. Egy tepsibe beleöntöm a bort és a felkockázott paradicsomot, sózom, 4-5 gerezd fokhagymát teszek bele és rakom a húsokat
3. 2 órát sütöm lefedve, inkább párolódik, fő. Az utosló 20 percben leveszem a fóliát és besűrítem a szaftot, megpirítom a húst. Meg is fordítom, hogy mindkét oldala piruljon
4. A petrezselymet apróra vágom, 2 gerezd fokhagymával elkeverem, és összekeverem a husival és a levével. Fehérkenyér passzol hozzá.

 
 
 
 
Megosztom
 

21 megjegyzés

  1. gigi1976 mondta:

    Szia, olvaslak már egy ideje, de csak most írok. Ez a recept nagyon szimpatikus. Csak egy dolgot szeretnék kérdezni, mert még sose sütöttem oldalast. Milyen hőfokon kell sütni? Én eddig csak serpenyőben készítettem oldalast, és eléggé ki tud száradni :-(.

    2007. 05. 15.
  2. Gigi!

    üdv itt az oldalon! Én ezt most maximumom (250 fokon) sütöttem, mert a 2 óra sütésben még a sütő felmelegedése is benne volt. Mivel lefedve sült, sok folyadékkal, így nem száradt ki egyáltalán. Amúgy én mostanában minden húst úgy sütök, hogy akár 3-4-5 órán keresztül (mikor mennyi idő van rá), ilyenkor kb 160-180 fokon, persze lefedve. Egybensült husik isteni omlósak, szaftosak lesznek.

    2007. 05. 15.
  3. GYÖNYÖRŰEK a fotóid, gratulálok!
    a Pata Negra az elején jó volt,szerintem már nem az. A borok jók, de drágák, a kaják nem az igaziak. mondjuk mostanában nem voltam

    2007. 05. 16.
  4. GYÖNYÖRŰEK a fotóid, gratulálok!
    a Pata Negra az elején jó volt,szerintem már nem az. A borok jók, de drágák, a kaják nem az igaziak. mondjuk mostanában nem voltam

    2007. 05. 16.
  5. gigi1976 mondta:

    Köszi szépen az infókat, feltétlenül ki fogom próbálni!

    2007. 05. 17.
  6. Chili!

    Köszi,
    én még mindig szeretem, egy csak a bajuk, hogy az étlap szinte nem változott a nyitásuk óta.

    2007. 05. 17.
  7. Hajni mondta:

    Szia. Én csak arra lennék kíváncsi, hogyan sűríted be a szaftot. Nagyon kezdő avgyok még…

    2008. 07. 22.
  8. Hajni!

    Ahogy leveszed a fóliát, és sütöd még, a szaft magától besűrűsödik, mikor a lé már sűsűr, akkor a hús pedig pirul (azaz, ezt sem Neked kell tenni : ))

    2008. 07. 23.
  9. Hajni mondta:

    Köszönöm szépen. Ma ez lesz a vacsi. Remélem sikerül. 🙂

    2008. 07. 24.
  10. Hajni mondta:

    Hát, ez nagyon finom lett. Nekünk nagyon ízlett. Csak nem volt oldalas, így sima sertésszeletből készült.Köszi.

    2008. 07. 24.
  11. Hajni!

    Örülök!
    Próbáld majd ki oldalasból is, mert uyye az egy kicsit zsírosabb hús, isteni omlósra sül

    2008. 07. 25.
  12. Szia, nagyon köszönöm az ötletet, tegnap elkészítettem a Férjem névnapjára, soha nem volt még oldalassal dolgom, sőt Vendégek is jöttek – kitunkolták az utolsó cseppeket is a tepsiből, ezt önmagáért beszél! 🙂 Na, az utána következő túrómoussról ne is beszéljek – pedig nem állt, csak 1-2órát a hűtőben 😉 Arattam tegnap és ezt nagyon köszönöm Neked ! Egy Barátnőmnél ettem a múltkor a SütőtökösOlivásFetás tésztából, utána kértem el a linket, most pedig esküszik a grissinire, úgyhogy már tudom is mi jön holnap 🙂 Csak így tovább, nagyon köszi eddig is 😉

    2008. 12. 01.
  13. Anonymous mondta:

    Tegnap elkészítettem ezt az oldalast. Annyi különbséggel, hogy a tespsiben maradt finomságokat (olaj, paradicsom, fokhagyma, petrezselyem) a végén összeturmixoltam és szószként csorgattam a husira.
    Isteni finom volt. Köszönöm a csodás receptet 🙂

    2009. 03. 10.
  14. Kedves dolcevita!

    Ma ez volt az ebéd, és ezt már egyszerűen nem bírom szó nélkül hagyni!!!
    Bár egy éve főzöm-sütöm-édesítem családom életét az ételeiddel, eddig nem nyilatkoztam arról, mennyire fantasztikus a blogod, az ételek, az édességek, a kenyér, a limoncello, a fagyik, a levendulás limonádé (ma pl. negyedjére készítem a héten, 5 éves lányom kedvence, ő szedi hozzá a virágot a kertben)de a tengeri herkentyűk is – nagy kedvenceink a férjemmel – csak hogy a közelmúltban elkészítetteket említsem..
    Ez az oldalas viszont olyan eszméletleül finom és egyedi a maga nemében, hogy kénytelen voltam megemlíteni :-)))!
    Köszönök mindent, még az étteremkritikákat is, meg az adalékanyagos dolgokat is, sokat tanultam belőle.
    Csak így tovább! Ja, a képek is csodásak!
    Üdv: Ildikó

    2009. 07. 29.
  15. Ildi!

    Örülök, olyan jó, mikor másra is átragad a lelkesedés! 🙂
    További jó sütést, főzést a családnak!

    2009. 07. 29.
  16. Anonymous mondta:

    Szia! Nagyon finom lett. Én is összeturmixoltam a szószt a petrezselyemmel és a fokhagymával. Mindenki imádta! Köszönet a receptért és a blogért! Betti

    2010. 03. 21.
  17. Brenda mondta:

    Szia, nagyon jól hangzik az oldalas tapas, a férjem szerint a csont melletti húsrészek a legfinomabbak, így biztos, hogy ki fogom próbálni. Viszont egyszer megjártam a borban-sütéssel, teljesen leégett a bor, mire a hús elkészült, nem győztem levarakni a tepsiről. Szósznak nyoma sem volt. Ennél az receptnél ugye ez nem fenyeget? Pláne ilyen magas hőfokon. Nagyon tetszik az oldalad, gratulálok hozzá! Brenda

    2010. 07. 29.
  18. Anonymous mondta:

    Régebben is csináltam oldalast, de a hagyományos módon. Kicsit untam már és ma kipróbáltam a te receptedet. Annyit változtattam, hogy a végén a szaftot át passzíroztam Isteni volt!
    Nagyon köszönöm

    2011. 09. 03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések