Spárgakrémleves fenyőmaggal

A krémleveseket akkor szeretem, ha csak maga a zöldség adja a sűrűséget és nem a liszt. Éttermekben ezt még hagymából is nehezen tudják kivitelezni, pedig az nem egy drága alapanyag. Milyen lehet akkor egy jó kis éttermi spárgakrémleves? Na ez … Tovább Tovább

Milyen lehet akkor egy jó kis éttermi spárgakrémleves? Na ez az, amit nem nagyon szeretnék megtudni, úgyhogy ilyet csak itthon eszem, és élvezem a friss, zsenge zöldspárga ízt. Merthogy a fehéret nem szeretem.

Hozzávalók 2 tányér leveshez: 50 dkg zöldspárga, 3 dl víz, só, bors, 2 evőkanál tejszín, parmezán, 2 dkg fenyőmag.

A zsenge spárgákat csak megmosom és felteszem főni enyhén sós vízbe. Ha megfőttek leturmixolom, hozzáadom a tejszínt, sózom, borsozom. A fenyőmagot megpirítom forró teflonserpenyőben és egy kis parmezánnal együtt a levesre szórom.

 
 
 
 
Megosztom
 

10 megjegyzés

  1. Szia!

    Nagyon csábítóan néz ki ez a leves 🙂 Ki is próbálom ma, kívácsi vagyok nagyon, milyen lesz.

    2007. 04. 27.
  2. De egy kis módosítással csináld: 50 dkg spárga (azaz egy köteg kell hozzá. Azt hittem ez csak 25 dkg-s, de ma néztem, hogy 50)

    2007. 04. 27.
  3. Akkor jók a megérzéseim:) Épp most raktam oda a félkilós köteget főlni.

    2007. 04. 27.
  4. kedves dolcevita!
    változatlanul “hódolója” vagyok az oldalad igényességének, úgy a fotók, mint a receptek terén.
    🙂
    ételfotósként csak annyit tennék hozzá a spárgakrémleveshez, hogy az élességet állítsd pár milliméterrel előrébb (úgy 1/3 – 2/3 arányban a leves felületén, úgy még szebb lesz) másik tanácsom: először állítsd be a tányért és csak utána töltsd bele a levest, akkor nem lesz a tányér oldalán ilyen maszatolódás.

    2008. 04. 15.
  5. Gastrogaleri!

    Köszi az észrevételeket! Ez egy nagyon régi kép, ekkor igazán csak kattintgattam a gépet, nem fotóztam túl tudatosan

    2008. 04. 15.
  6. Kata mondta:

    Tavaly későn vettem észre nálad a receptet, úgyhogy majdnem egy éve készülök emiatt a spárgaszezonra. Ma végre tökétes zsenge spárgát tudtam szerezni, és most nem térek magamhoz, annyira finom lett:)

    2008. 04. 19.
  7. Kata!

    : ))) pedig ez egy nagyon egyszerű leveske, de mindig az ilyenek a legjobbak.
    Ha ez ennyire ízlett, akkor ajánlom az édesköménylevest is a figyelmedbe, a múlt héten tettem fel a receptet, hasonló krémleves az is

    2008. 04. 21.
  8. Niki mondta:

    Szia
    Nagyon jól néz ki a leves, úgy határoztam hogy megpróbálkozom vele. Annyi kérdésem lenne, hogy sima tejszínt kell hozzáadni?
    Niki

    2011. 05. 03.

Hozzászólás a(z) dolcevita bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.