Meleg, nyári napokra

Aki 25 fok fölött nem kívánja a forró, gőzölgő pastát, próbálja ki ezt a hideg tésztasalátát. Még Rómában, ösztöndíjas egyetemistaként szoktam rá erre az ételre, mikor júniusban olyan idő volt, hogy azt – hiába zártuk a spalettákat – déltől háromig … Tovább Tovább

Még Rómában, ösztöndíjas egyetemistaként szoktam rá erre az ételre, mikor júniusban olyan idő volt, hogy azt – hiába zártuk a spalettákat – déltől háromig még a lakásban is nehezen viseltük.

Hozzávalók: fél kg penne, 3 zacskó mozzarella, 5-6 szem paradicsom, sok-sok bazsalikom, fokhagyma és olaj, só.

A tésztát kifőzöm, lehűtöm. Felkockázom a mozzarellákat és a paradicsomot és összekeverem a tésztával. Rengeteg bazsalikommal, fokhagymával (ha vendégeknek készül, ebből kevesebbet teszek bele), olajjal és sóval ízesítem. Ez a mennyiség előételnek kb 8 személyre elég.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. ildi_ko mondta:

    A tészta nem ragad össze állásában?

    2007. 04. 20.
  2. Maci!

    Köszönöm a dícséretet. Két hobbim találkozott. : )

    Ildikó!

    Ehhez az ételhez a tésztát le szoktam öblíteni hideg vízzel, így hűtöm, és így nem ragad össze. Meleg evős tésztát viszont tilos öblíteni!!!

    2007. 04. 20.
  3. ildi_ko mondta:

    Dolcevita, köszönöm! A melegen evős tésztát sosem öblítem le, szerintem is szentségtörés 🙂 A környékünkön lakó ismerőseik néznek is rám furcsán… ők ugyanis leöblítik.

    2007. 04. 20.
  4. Grazie Francesca, come hai trovato mio blog? Le tue foto sono molto belle, le ho viste qualche giorni fa.

    2007. 04. 23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.



Kapcsolódó bejegyzések