Megkezdődött a kerti szezon!

Végre, végre, végre elindult a kerti szezon, a napocska langymeleggel simogat, csiripelnek a madarak és minden zöldell már. Szombat este meg is ünnepeltük ezt egy jó kis kerti sütögetéssel. Ahol végre volt alkalmam kipróbálni egy engem régóta foglallkoztató gondolatot, hogyan … Tovább Tovább

Ahol végre volt alkalmam kipróbálni egy engem régóta foglallkoztató gondolatot, hogyan lehet kerti grillen kenyeret sütni? Jelentem, lehet. Ráadásul egy kilenc fős táraságra valót kb 10 perc alatt.

A tésztához a szokásos pizza és focaccia tésztát használtam. Egyórás kelesztés után (többre most nem volt idő, mert este 7-kor jutott eszembe, hogy süssünk kenyeret), kis gombócokat formáztam, ezeket közvetlenül a rácsra helyezés elött kézzel kb 20 cm átmérőjű, fél cm vastag lepényekké formáztam. Oldalanként 1-2 percig sütöttem, majd fokhagymás-rozmaringos olajba mátogatva megettük az egészet.
 
 
 
 
Megosztom
 

2 megjegyzés

  1. Bennem már érik a következő gondolat: calzone grillen, de az alaptésztába is lehet rakni egy csomó mindent: fokhagyma, aszaltparadicsom, feketeoliva stb. stb.

    2007. 04. 10.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Kapcsolódó bejegyzések