VKF III. – Vendégváró: ricottával töltött aszaltszilva sonkába tekerve

10 perc alatt elkészül, és eddig mindenkinél hatalmas sikert aratott. Mondjam még?Hozzávalók: 20 dkg magozott, nagyszemű, puha aszaltszilva, 20 dkg ricotta, 10 dkg pármai sonka hajszálvékonyra szelve, kevés rucola, műanyag injekciós fecskendő A fecskendő segítségével ricottával megtöltöm a szilvákat, úgy, … Tovább Tovább

Mondjam még?

Hozzávalók: 20 dkg magozott, nagyszemű, puha aszaltszilva, 20 dkg ricotta, 10 dkg pármai sonka hajszálvékonyra szelve, kevés rucola, műanyag injekciós fecskendő

A fecskendő segítségével ricottával megtöltöm a szilvákat, úgy, hogy jó pufik legyenek, majd fél szelet sonkával körbetekerem, kis összevágott rucolát teszek a tetejére. Borsozom, olajjal meglocsolom

 
 
 
 
Megosztom
 

12 megjegyzés

  1. Hát ezt tényleg nem bonyolítottad túl. 🙂 Csuda jól néz ki, és jól is hangzik.

    2007. 03. 30.
  2. Szeretem ha nem kell sokat bíbelődni egy étellel. Ráadásul babaparti volt nálunk, így nehéz főzőcskézni, fotózni.
    Egyszerűsége mellett azonban rendkívül finom, mondhatni kifinomult falatka.

    2007. 03. 31.
  3. ildi_ko mondta:

    Vegetáriánus vagyok és azon töröm a fejemet, hogy a sonkát mivel lehetne helyettesíteni. Ez a húsvéti recepteknél mindig gondot okoz 🙁 Valami ötlet? 🙂

    2007. 03. 31.
  4. Ildikó!

    Az az igazság, hogy a sonka íze elég meghatározó a kompozícióban. Halat eszel??? Ha igen egy darabka szardellát tennék a tetejére, hogy a sós íz is meglegyen, vagy füstölt lazaccal tekerném be.
    Mindenképp kell vmi sós: mert a ricotta ugye krémes-tejszínes, a szilva édes-savanykás, és hogy meglegyen a harmónia kell a só is.
    Ha a hal is kilőve, akkor még egy kis gondolkozási időt kérek, nem egyszerű kérdés.

    2007. 03. 31.
  5. ildi_ko mondta:

    Sajnos a hal is kilőve, úgynevezett lakto-ovo vegetáriánus vagyok, tehát tejterméket és tojást fogyasztok. Köszönöm, hogy segítesz! 🙂

    2007. 03. 31.
  6. Aszalt paradicsom esetleg? Vettem már egészen nagy méretűt is. Félbevágva forró vízben megpuhítani, kicsit kilapogatni, és azt használni a sonka helyett? Az biztos, hogy a végeredmény nem lesz annyira dekoratív, mint a sonkával.

    2007. 04. 01.
  7. a paradicsomra én is gondoltam, de nem üti az nagyon a szilvát??? Össze kell őket kóstolni, hátha nem. Esetleg ha pirított, sózott fenyőmag, kesudió van a tetején?
    Egyelőre ennél többre mi sem jutottunk a férjemmel, pedig ezen törtük a fejünket tegnap egész vacsora alatt.

    2007. 04. 01.
  8. Igen, ezen én is töprengtem egy darabig, hogy vajon üti-e, vagy sem, ezért a kérdőjelek. A fenyőmag jó ötlet, ízre mindenképp, csak úgy nekem hiányzik valami a szilva köré. Esetleg egy szép szelet vargánya :).

    2007. 04. 02.
  9. Anonymous mondta:

    Ez tényleg magáért beszél!

    LepkePillangó

    2007. 04. 02.
  10. ildi_ko mondta:

    dolcevita, zsuzsa: Jaj, nagyon aranyosak vagytok, hogy gondolkoztatok, agyaltatok a problémámon 🙂 A fenyőmagos ötlet eddig a legszimpibb, a paradicsom egy kicsit még nekem “bizarr” 🙂 Még egyszer köszönöm!!

    2007. 04. 03.
  11. hm, talán még egy selymes, vékony szelet, enyhén füstölt sajtot tudnék elképzelni, mint szilvaköpeny – a ricottával szerintem nem ütközik annyira.
    köszi kedves dolcevita a receptet, nagyon finom – lásd itt 😉

    2007. 08. 04.
  12. Beatbull!
    Elolvastam, örülök, hogy mindenkinek ízlett (de ezt írtam is : )). Ha nem vega valaki én nem variálnám, sztem a sajt-ricotta esetén túl sok a tejes/fermentált íz, hiányzik a sós stabil alaparoma (sonka). Én a sonkát max sült baconra cserélném : ))

    2007. 08. 04.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.