Piadina – lepénykenyér Emilia Romagnaból

A számos kulináris élvezetet nyújtó Emilia Romagna tartomány „kenyere”. – nekik köszönhetjük a parmezánt, a balzsamecetet és a pármai sonkát. Kell ennél több? – Mégis kicsit elfelejtett tartomány, hiszen a szomszédos Toszkána sokkal több látogatót vonz. Pedig olyan városokat varázsolnak … Tovább Tovább

Pedig olyan városokat varázsolnak el itt, mint Bologna, Modena, Ravenna, Ferrara vagy Parma.
A piadinék frissen melegen és pirítóban újramelegítve is zseniáliasak. De talán a legjobb pármai sonkával, rucolával és mozzarellával töltve, grillezőben átsütve, ahogy a bárokban is kínálják.

60 dkg liszt, 20 dkg vaj vagy sertészsír, 1 zacskó élesztő (7 gr), só, víz

A hozzávalókból 10 perc alatt kemény, ruganyos tésztát gyúrok (keményebbet, mint a pizza tészta), majd 30 percig kelni hagyom. Nem fog annyira megkelni, mint egy kenyértészta, gondolom a zsír miatt. Ebből a mennyiségből 12 gombócot formázok, és ezeket kb 1-2 mm-es kerek lepényekké nyújtom. Forró teflonserpenyőben (zsiradék nélkül!) egyenként kisütöm, mindkét oldalukat kb1-1 percig.

 
 
 
 
Megosztom
 

9 megjegyzés

  1. Szia, elnezest a zavarasert.
    Arra lennek kivancsi, hogy ismersz e egy jo receptet a Milanoi karacsonyi
    kalacshoz, a Pannetonehoz. Rendhagyo modon husvetra terveznek egy ilyet kesziteni.
    elore is kosz
    peter
    harasztosi@gmail.com

    2007. 03. 27.
  2. Péter!

    Igen van eredeti olasz receptem, elküldöm mailben. Különben ezzel nem vagy egyedül, én húsvétra umbriai karácsonyi sütir csinálok, panpepatót(borsos kenyérke). Húsvét táján fellelhető majd az oldalon.

    2007. 03. 27.
  3. vorosvar mondta:

    Hú, köszi, néhány hónapja ennek a receptjét kerestem égen-földön, sajnos sikertelenül.
    Cserébe fölajánlanám a Nélkülözhetetlen vendégváró diszkont elérhetőségét

    2007. 04. 02.
  4. vorosvar mondta:

    írnék neked levelet, de nem tudom, hova. domyka kukuc citromail pont hu-ra írj, légy szíves

    2007. 04. 05.
  5. Amúyg most nézem, hogy nem is egyértlemű, melyik receptnek örültél. itt hirtelen 3 is szóba került.

    2007. 04. 05.
  6. vorosvar mondta:

    A piadinának örültem nagyon. Várom a leveled:)

    2007. 04. 06.
  7. A piadina.ini.hu az új oldal címe, új hely, még nagyobb választék, de a minőség a régi!
    (igen, az volt a reklám helye 🙂 )

    2010. 05. 02.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.