Lilahagymatorta

Bevált vendégváró. Előnye, hogy hidegen és melegen is ehető. Én fagyasztott levelestésztát használok hozzá, így még hamar el is készül. Ma délután kisgyerekes, két étkezés közti vendégeink voltak, ezért bevetettem ezt a fogást gyors uzsonnának.Hozzávalók: 50 dkg levelestészta, 4-5 fej … Tovább Tovább


Hozzávalók: 50 dkg levelestészta, 4-5 fej lilahagyma, 20 dkg füstölt húsos szalonna, 4 dl sűrű tejszín, pár szem fekete vagy lila olivabogyó, só, bors

Az apróra vágott szalonnát megpirítom, majd félreteszem, és a zsírjában megpárolom a szeletekere vágott hagymát. Szalonna vissza, felöntöm tejszínnel, beleteszem a kimagozott olivát, sózom borsozom, 10 percig főzöm A masszát a felengedett és kerek tortaformába kinyújtott tésztára teszem és kb 20 perc alatt megsütöm.

 
 
 
 
Megosztom
 

3 megjegyzés

  1. Lea mondta:

    Szia! Eddig csak zugolvastam, gyönyörködtem :), most írok először. A párom elkészítette a hagymatortát vacsoravendégeknek, és meg kell mondjam, isteni finom lett, nagy sikere volt! :))
    Egy kérdésem lenne csupán: picit “szalonnás” lett a tészta. Az ízösszhatáson nem rontott, de azért lenne ötleted, hogyan kerülhetnénk ezt el legközelebb? Köszi: Lea

    2009. 01. 09.
  2. Lea!

    Néha én is így járok, mert mindig másfajta tésztát veszek, van mikor szalonnás lesz van mikor nem. Sztem tésztaminőség függő. Legközelebb próbáljátok alacsonyabb hőfokon, tovább sütni

    2009. 01. 11.
  3. Anonymous mondta:

    Szia.
    Azt szeretném kérdezni, hogy a 10 perc főzés miatt főzőtejszínt kell beletenni a masszába?

    2011. 05. 03.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.