Szicíliai narancssaláta, az olaszok az orruk hegyénél tovább nem látnak

Tipikus nyári előétel lenne, ha nyáron kapnánk finom, édes, lédus narancsot. De mivel ezt nyáron nem kapni, ezért ennek a sós narancssalátának most van igazi szezonja. Nagyon egyszerű és eddig mindenkinek bejött, pedig sokan csak hosszas unszolásra kóstolták meg.Mikor Amalfiban … Tovább Tovább

Mikor Amalfiban nyaraltam, gyors vacsorát kellett kitalálni egy hirtelen jött meghívásra. Mindenki hozott valamit, az én feladatom az előétel volt. Benéztem a hűtőbe, maradt pár szelet pármai sonka előző napról, ehhez szedtem gyorsan a kertből friss fügét. A sonka mellett pár szem narancs árválkodott még a hűtőben, nekiláttam hát salátát csinálni belőlük, a Szicíliában tanultak szerint. A salátám nagy sikert aratott a helyiek körében, vendéglátom anyukája meg is kérdezte, hogy ez valami magyar specialitás? Mikor mondtam, hogy nem, ez szicíliai, kicsit sértődötten mondta, honnan tudhatná ezt ő, még sosem járt ott. A teraszukról némi túlzással, tiszta időben talán még el is látni odáig.

Hozzávalók
3 szem édes narancs, szárzeller, lilahagyma, só, bors, olivaolaj

A meghámozott narancsot felkarikázom, ráteszem a szintén felkarikázott szárzellert, az apróra vágott lilahagymát, sózom, borsozom és jó sok olajjal meglocsolom. Pirítóssal a legjobb tunkolni a sós-narancsos-olajos levet. Lehet önálló előétel vagy egy jó kis antiasto misto része.

 
 
 
 
Megosztom
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.