Limoncello, második felvonás

Ezt nehéz volt kivárni, de eltelt végre a két hét, jöhet a beteljesülés. 6-7 dl vízből és 15 dkg cukorból szirupot főzök. Fontos, hogy csak akkor szabad a szirupot a leszűrt citromos alkoholhoz rakni, ha teljesen kihűlt. Ha kész az … Tovább Tovább


Ha kész az egyesítés, mehet a mélyhűtőbe. Fogyasztás előtt a poharakat is érdemes behűteni, mivel csak jéghidegen szabad inni!
Egy baj van csak vele, gyorsan párolog…

 
 
 
 
Megosztom
 

30 megjegyzés

  1. Meg biztos sokkal olcsóbb. Eddig csak gyógyszertári alkoholból csináltam, félek, hogy pl a vodka íze(?) elnyomja az italt.
    Tapasztalatokat kérem megosztani!

    2007. 02. 27.
  2. Gyönyörű ez a kép, jó nézegetni ebben a lucskos időben! Köszi az energiát!:)

    2007. 02. 28.
  3. Kicsi Vú, hát még az íze, ahogy a számba varázsolta a napfényt!
    A színen azért a fotosop is segített egy kicsit.
    chili
    a kérdésekre fogok válaszolni

    2007. 02. 28.
  4. Anonymous mondta:

    én eddig egyszer csináltam tiszta alkoholból, egyébként csak vodkából, sokkal lágyabb, szinte krémes lesz, erős, ütős, de diszkrétebben,mint a tiszta alkohollal (különben meg a vodkának nincs íze!!! ezt tessék megjegyezni!)

    2007. 02. 28.
  5. Anonymous mondta:

    Kedves DV!
    A megmaradt citromokkal mihez kezdtél?
    Én ráadásul dupla mennyiséget gyártottam le…
    Köszönöm, ha válaszolsz!
    Orsi

    2007. 11. 18.
  6. A lecsöpögtetett citromhéjat vékony csíkokra vágtam és befőtteüvegben a hűtőben tartom. Nem romlik meg, még a februárban készített adagból mindig van. Sütikbe fel lehet használni. A citromokat meg limonádénak megisszuk

    2007. 11. 19.
  7. Anonymous mondta:

    szia!
    én azt szeretném megtudni hogy ez a guszta pohár amiben fotóztad, hány cl, dl??
    és esetleg hogy hol vetted? nagyon jól néz ki!

    KATI

    2008. 01. 23.
  8. peytol mondta:

    Szia!
    Végül is kipróbáltad vodkával? Most a te recid alapján csinálom, és keveslem a cukrot. Nem kevés? Nem lesz, nagyon alkoholos?
    A citromhúsból lekvárt főztem, kicsit savanyú, szóval lekváros kenyér nem lesz belőle, de sütire jó.
    Köszi
    p

    2008. 07. 04.
  9. Anonymous mondta:

    Szia,
    Most lett kész ez a csodaital. Ízre nekem tökéletes, ami zavar az a színe. Nekem nem olyan, mint a tiéd, nem opálos, hanem átlátszó
    🙁 Nyugtass meg ez csak azért van mert nem volt még mélyhűtőben… Ugye?!
    köszönöm a megnyugtatást előre is.
    Vera

    2008. 07. 10.
  10. edit mondta:

    akkor hadd kerdezzem mar meg, mi van akkor ha palesz van itthon, tiszta szilva, hazi … ?! azzal nem jo?? :DD

    2009. 10. 31.
  11. zsu mondta:

    Szia, azt szeretném megkérdezni, hogy ha duplázod az alkoholmennyiséget, akkor duplázod a cukrot is? Köszi!

    2009. 12. 21.
  12. Anonymous mondta:

    azt szeretném kérdezni, hogy a hozzávalók közt vannak fűszerek, de a receptben nem látom. ezeket mikor kéne belerakni?
    köszi! 🙂

    2011. 04. 13.
  13. rágica mondta:

    ORSI:
    A “pucér” citromnak kifacsarom a levét. Lefagyasztom, és mikor a 2. felvonáshoz érek, átszűrve hozzáadom. (Lehet, hogy ez már merénylet?!)
    Én viszont fűszerek nélkül szeretem. Eddig én is csak vodkából készítettem.
    Szerintem a szilva és egyéb pálinka azért nem jó, mert ha igaziak, akkor annak tényleg van íze.

    2011. 05. 07.
  14. zsuzsi mondta:

    Szia! Kiprobaltad vodkabol? Vodkabol keszitve hogy valtozik a cukor es a viz mennyisege?
    Koszi!

    2011. 05. 14.
  15. Zsuzsi!

    nem, még csak tiszta szeszből. az 70% körül van, a vodka alkoholtartlma szerint kell az arányokat belőni, a végeredmény 30-35 % legyen

    2011. 05. 15.
  16. zsuzsi mondta:

    Koszi a valaszt! En kiszamoltam ugy a dolgokat, eredmenykent az jott ki h kb masfel deci vizbol es 8,5 dkg cukorbol kellene szirupot csinalni, ami egyreszt nem tudom, hogy megvalosithato-e, de a masik dolog, ami folmerult bennem, hogy a vodkanak es az gyogyszertari alkoholnak hiaba mas az alkoholtartalma, a surusege nagyjabol azonos, tehat ha mas mennyisegu szirupot adok hozza a ket limonchello surusege elegge mas lesz… Ugy latom most, hogy vagy az alkoholtartalma, vagy a surusege lesz nagyon mas a ket vegeredmenynek. Bar en bolcsesz vagyok:))

    2011. 05. 17.
  17. zsempi mondta:

    én vodkából készítettem el. nagyon finom lett, de víztiszta :(, hiába volt a fagyasztóban. zsuzsi említette a sűrűséget. lehet, h emiatt nem lett opálos? van újabb 5let?

    2013. 01. 07.
    • Kriszta mondta:

      igazán nem kell opálosnak lennie, vagy legalábbis biztos nem annyira, mint a metaxa. Miután a víz belekerül és nagyon hideg egy kicsit opálosodik be

      2013. 01. 07.
  18. Eszter mondta:

    Kriszta, én vagyok béna? Nem találom a limoncello első felvonását. Mit kell csinálni 2 héttel korábban?
    Eszter

    2015. 02. 08.
    • Kriszta mondta:

      Vékonyan meg kell hámozni 4 db bio citromot, úgy, hogy ne sok fehér rész kerüljön bele, betenni 5 dl alkoholba (vagy vodkába), gézzel lefedni, két hétig érlelni.

      2015. 02. 10.
  19. Eszti mondta:

    Sziasztok,
    A kesz ital kb. mennyi ideig áll el?

    2015. 09. 14.
    • Kriszta mondta:

      Eszti, a végtelenségig. Azaz, amíg el nem fogy. : ) Én mélyhűtőben tartom különben, hogy mindig hideg legyen

      2015. 09. 15.
  20. Ancsa mondta:

    Miért csak jéghidegen szabad inni? 🙂

    2016. 03. 28.
    • Kriszta mondta:

      Ancsa, mert igazán így finom. Elég édes likőr, ha le van hűtve, nem érezni annyira az édességét, csak a fanyar citrom ízt.

      2016. 03. 30.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.