Katalán kenyér

Az elején leszögezem, ez nem recept, csak egy ötlet, mire is jó a kenyér ha finom. Például megkenjük paradicsomlével, meglocsoljuk olajjal és előételnek elrágcsáljuk. Csak nagyon jó kenyérből, paradicsomból és olivaolajból érdemes nekiállni. Kenyérnek ajánlom hozzá a Ludwig-féle olivás masnit.

Az elején leszögezem, ez nem recept, csak egy ötlet, mire is jó a kenyér ha finom. Például megkenjük paradicsomlével, meglocsoljuk olajjal és előételnek elrágcsáljuk. Csak nagyon jó kenyérből, paradicsomból és olivaolajból érdemes nekiállni. Kenyérnek ajánlom hozzá a Ludwig-féle olivás masnit.

 
 
 
 
Megosztom
 

4 megjegyzés

  1. Anonymous mondta:

    A katalánok, a lédús, érett paradicsomot ketté vágják, és bedörzsölik vele a kenyeret. Elengedhetetlen hozzá a zamatos, igazán jó minőségű, extraszűz olíva olaj. Szerintem nagyon jó kis eledel ez magában is – mint az egyszerű ételek általában (vagy jó kis csipegetős kaják mellé is isteni). Ihletet adtál a mai vacsorához:-)))

    LepkePillangó

    2007. 03. 14.
  2. Örülök, hogy ihlethettem. 🙂
    Milyen jó is lenne, ha nálunk is lehetne kapni ilyen paradicsomokat. :((((((((((((((((
    A képem látottat szüretlen olivával (sajna már elfogyott, és bazi drága volt), és isteni házi paradicsomszósszal ettük. Ez majdnem pótolta a lédus spanyolt. Egy barátnőmnél még a 90-es évek elején járt egy katalán cserediák, és nem volt hajlandó enni a téliszalámit, rendre kenegette a kenyérét félbevágott paradicsommal. Akkor mi ezen jót nevettünk…

    2007. 03. 20.
  3. Sziasztok!

    Az az olivás masni csak nekem sós? Vagy Nektek is? :o)
    Persze van megoldás, ha magam sütöm, nem teszek bele annyi sót! ;o)
    De az ötlet, klassz! köszi!

    Üdv: Kata

    2007. 10. 24.
  4. Kata!

    hm, Nekem nem tűnt fel. Bár én szeretem a sót. Meg régen is ettem, mióta sütöm a dagasztásnélküli kenyeret, bolti nem nagyon jött haza.

    2007. 10. 24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.